Buna ziua, am masina in service'ul reprezentantei. Cand am bagat-o in service am platit un avans, le-am zis ca vreau factura pe firma (platitoare de TVA) si mi-au zis ca nu se poate emite decat pentru persoana din talon. Masina este data pe firma conform unui contract de comodat. Azi urmeaza sa iau masina si sa platesc si restul de bani, avand in vedere ca masina e folosita in interesul firmei as vrea sa se deduca TVA'ul.
Se poate emite factura pe firma de la service'ul reprezentantei pentru masinile date pe firma cu un contract de comodat?
Da se poate emite pe firma , daca este in scopul activitatii firmei prin contract de comodat
Conform reglementărilor fiscale din România, dacă firma ta suportă costurile de reparație și utilizează mașina în scopuri comerciale, are dreptul să deducă TVA-ul aferent facturilor de întreținere și reparații. Dovada acestui drept este contractul de comodat, care trebuie să fie clar formulat și înregistrat corespunzător în evidențele firmei. În baza acestui contract, se poate argumenta că reparațiile sunt realizate în interesul firmei, justificând astfel deducerea TVA-ului.
Pasi pentru obtinere factura pe firma :
Prezintă contractul de comodat: Arată reprezentanței contractul de comodat, care atestă că firma folosește mașina și este în drept să suporte costurile de întreținere.
Declarație de utilizare: Poți oferi o declarație pe propria răspundere în care specifici că mașina este folosită strict pentru activități de business.