Buna ziua.Suntem o familie.locuim cu mama sotului de 13 ani,sotul e singur la parinti,socrul a murit acum 10ani.Casa e dobandita prin mostenire de la parintii soacrei cand traia socrul . in tot acesti ani noi am intretinut si casa si pe mama sotului .Mama sotului a titulara casei .succersiunea dupa socru nu am facut o.Noi vrem sa ne mutam in alta localitate.soacra nu vrea sa vanda si sa vina cu noi.Cum sa facem,ne este frica ca daca plecam si o lasam singura sa nu vanda ,sa faca datorii si de doamne fereste sa pierdem casa.Cum e de facut legal sa avem o siguranta.Noi doar dupa decesul ei vom putea vinde linistiti.pana atunci plecam in chirie si o lasam in anexa ei cu toate utilitatile iar casa unde locuim noi o inchidem.Va rog sa imi dati un sfat .legal cum sta treaba.
DlGoe
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
@morosa Pt a putea vinde legal casa trebuie dezbatuta mostenirea dupa socrul dvoastra. Sotul are o cota, isi mosteneste tatal. Daca vreti sa o intindeti, o puteti face. Ajungeti in instanta, solicitati expertize, etc, etc. Un avocat va invata cum, doar bani sa aveti!