Bună ziua! De anul trecut mă confrunt cu o problemă la școala fiului meu. Clasa lui a fost mutată într-un container fără grup sanitar și cu o suprafață mult prea mică pentru 26 de copiii. Fiul meu s-a îmbolnăvit des în această construcție și a avut foarte multe absențe. Am făcut sesizare la inspectorat, dar nu s-a rezolvat nimic. Aș dori să știu unde pot face o sesizare referitoare la faptul că această construcție nu este omologată și afectează negativ sănătatea copilului.
Cititi in contractul educational, aveti doua obligatii ale unitatii scolare, cea privind conditii optime de invatamant si mai poate fi adaptata una ref. la activitati in scoala cre sa nu puna in pericol integritatea elevilor, fizica si psihica.
Totusi, inainte verific ati daca in respectiva constructie sunt sau nu respectate normele privind igiena, temperatura, aerisirea etc. Doar faptul ca este un container nu e de natura a fi problematic. Verificati si cubajul...
De asemenea, nu ministerul este responsabil de baza cladirilor sistemului de invatamant, ci autoritatea locala. Astfel, puteti face demersuri catre primarie.
Inspectoratul nu are atributii in acest sens, de asemenea.