avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Scindare clasa in 2 clase
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Scindare clasa in 2 clase

Clasa IV care anul viitor va trece in clasa V are in total 37 elevi cu toate ca legistlatia prevede ca la peste 30 elevi clasa sa se scindeze in 2 cei de la nspectorat au refuzat acest lucru spunand ca fiecare clasa ar trebuii sa aiba n medie cam 25 elevi ,dar totusi cam ce fel de ore se pot fce cu 37 de elevi intr-o clasa.
Intrebarea ,mea este daca hotararea celor de la ispectorat scolar este normala
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radamante , utilizator 22:43, 10 Iunie 2014
   Art. 6. - Numărul maxim de copii admişi la o grupă în unităţile de antepreşcolari - creşe şi preşcolari - grădiniţe sau centre de zi, sau într-o clasă pentru elevi, se stabileşte în funcţie de normele specifice de cubaj şi de particularităţile tipului de unitate. Astfel, nu se va depăşi, în creşe, 15 copii - la sugari şi 20 de copii la celelalte vârste antepreşcolare, 10-12 copii în centrele de tip rezidenţial; 20 de preşcolari in gradinite sau centre de zi; 25 de elevi în ciclul primar şi 30 de elevi în ciclul gimnazial, învăţământul liceal şi profesional.
 Art. 26. - În unităţile şcolare şi studenţeşti:
   a) în sălile de clasă şi cursuri se asigură un cubaj de aer de 5-8 m3 pentru o persoană....

.....normele Ministerului Sanatatii trebuie aplicate cu prioritate...
Raspunsul ISJ este corect in masura in care clasa este in mediul urban. In rural diacutam de conditii oarecum diferite.
Si ce facem cu normele Ministerului Sanatatii? Nu au caracter de 'lege speciala' in raport cu 'legea invatamantului'?:)
Primeaza legea invatamantului. Si daca n-ar fi asa, la noi merge ...
ARTICOLUL 34
(1) Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat.
(2) Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice......ocrotirea sanatatii e un drept constitutional....care nu poate fi restrans prin vreo lege; si nici nu este conditionat de existenta unui alt drept...dar la noi ...merge ORICE:)

Alte discuții în legătură

Sunt normele ministerului sanatatii imperative? Radamante Radamante Ordinul Ministerului Sanatati -nr.1955/1995 Art. 5 (1)Numarul maxim de copii admisi la o grupa în unitatile de anteprescolari si prescolari sau într-o ... (vezi toată discuția)
Conditii de munca Radamante Radamante 1. Norma juridica precizeaza ca la locul de munca \"se va asigura un cubaj de aer de 5-8 m3 pentru o persoană\". 2. Prin HG 857/2011 s-a stabilit ca se ... (vezi toată discuția)
Restrangere de activitate viragestavasz viragestavasz Lucrez la o scoala gimnaziala ca profesor in invatamant primar.Va fi restrangere de activitate, deoarece nu vor fi suficienti elevi pentru doua posturi.Colega ... (vezi toată discuția)