avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Scindare clasa in 2 clase
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Scindare clasa in 2 clase

Clasa IV care anul viitor va trece in clasa V are in total 37 elevi cu toate ca legistlatia prevede ca la peste 30 elevi clasa sa se scindeze in 2 cei de la nspectorat au refuzat acest lucru spunand ca fiecare clasa ar trebuii sa aiba n medie cam 25 elevi ,dar totusi cam ce fel de ore se pot fce cu 37 de elevi intr-o clasa.
Intrebarea ,mea este daca hotararea celor de la ispectorat scolar este normala
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radamante , utilizator 22:43, 10 Iunie 2014
Ei, da. In principiu avem garantia formala ca nimeni nu ne imbolnaveste cu buna stiinta. De aici pana la a veghea cineva la sanatatea noastra e cale luuunga.
Normele Minsiterului Sanatatii sunt clare...nu mai mult de 25 in clase....si din 37 pot face 2 clase si respect ambele legi....criteriul financiar nu e important.... cu totii la pedagogie am studiat despre conditiile externe ale invatarii....temperatura, volum de oxigen, alimentatie....juristii Ministerului ar face bine sa citeasca si putina pedagogie:)
Ultima modificare: Marți, 10 Iunie 2014
Radamante, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt normele ministerului sanatatii imperative? Radamante Radamante Ordinul Ministerului Sanatati -nr.1955/1995 Art. 5 (1)Numarul maxim de copii admisi la o grupa în unitatile de anteprescolari si prescolari sau într-o ... (vezi toată discuția)
Conditii de munca Radamante Radamante 1. Norma juridica precizeaza ca la locul de munca \"se va asigura un cubaj de aer de 5-8 m3 pentru o persoană\". 2. Prin HG 857/2011 s-a stabilit ca se ... (vezi toată discuția)
Restrangere de activitate viragestavasz viragestavasz Lucrez la o scoala gimnaziala ca profesor in invatamant primar.Va fi restrangere de activitate, deoarece nu vor fi suficienti elevi pentru doua posturi.Colega ... (vezi toată discuția)