avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme deces suspect
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme deces suspect

Mi-a murit mama in spital si nu mi se dau datele medicale pe motiv ca nu sunt trecut la persoane de contact la internare, e trecuta sora dar nu cred ca mama a semnat... Cum as putea sa dau in judecata institutia pentru ucidere din culpa mama neprimind tratamentul adecvat adică o pilulă jumatate de metformina ci numai una asa ca au ținut-o o luna si ceva in hiperglicemie. Trebuie sa ma adresez procuraturii (politaiul portar nici nu a vrut sa ma lase ca cica sa imi iau avocat, sa pun cerere la judecatorie sau o hirtie la o cutie a lor, nah accesul la justitie in dictatura...) sau judecătoriei. Sunt costuri de suportat in acest demers, expertize? Multumesc! Nu vreau compensații ci doar sa ma linistesc in privinta decesului si sa am acces la date...
Plângere penala la politie/parchet pare a fi soluția.Pt un proces civil atât timp cât nu aveți probe care sa dovedească cu certitudine un eventual malpraxis e mai greu..Costuri,dacă vreți sa nu pierdeți ani așteptând pe la Politie o sa aveți nevoie de un av care lucrează penal.
Cel mai bine este sa consultati un avocat legat de deschiderea unei actiuni in instanta.
Puteti sesiza Colegiul medicilor din judet, in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Acesta are acces la documentele spitalaului in cazul unei sesizari scrise.
Gasiti aici cateva repere in legatura cu problema dvs www.avocatnet.ro/articol_636...
Costuri, repet... Am cerut in mod expres o apreciere...

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Plângere penala la politie/parchet pare a fi soluția.Pt un proces civil atât timp cât nu aveți probe care sa dovedească cu certitudine un eventual malpraxis e mai greu..Costuri,dacă vreți sa nu pierdeți ani așteptând pe la Politie o sa aveți nevoie de un av care lucrează penal.

Costurile depind de n factori și le discutați cu fiecare av în parte.Nu exista un mercurial ca la piață cu preturi ,fiecare av își apreciază munca cum considera.Nu ar fi rău să folosiți un va rog și un mulțumesc și nu aceste cereri imperative..
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura urmare deces suspect mama Eaudevie Eaudevie Mi-a murit mama in spital si nu mi se dau datele medicale pe motiv ca nu sunt trecut la persoane de contact la internare, e trecuta sora dar nu cred ca mama a ... (vezi toată discuția)
Mi-a murit mama in spital si nu mi se dau datele medicale pe ... Eaudevie Eaudevie Mi-a murit mama in spital si nu mi se dau datele medicale pe motiv ca nu sunt trecut la persoane de contact la internare, e trecuta sora dar nu cred ca mama a ... (vezi toată discuția)
Pe 3 dintre foile de observație din dosarul unui pacient decedat ... Velkan Velkan Pe 3 dintre foile de observație din dosarul unui pacient decedat în spital apare aceeași dată dar cu diagnostic și tratament medicamentos diferit scris cu ... (vezi toată discuția)