avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume si prenume persoana minora
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume si prenume persoana minora

Doresc sa cunosc care sunt posibilitatile legale de schimbare atat a numelui, cat si a prenumelui in cazul unei persoane fizice minore.

Cateva precizari:
- Parintii minorului sunt divortati;
- Nu se doreste trecerea de la numele tatalui la cel al mamei sau invers;
- Se doreste renuntarea la unul dintre prenume;
- Se doreste schimbarea celuilalt prenume din forma in romana, in cea in engleza (ex: Mihai - Michael);
- Se doreste schimbarea totala a numelui de familie (unul diferit de cel al parintilor).

Mai pe scurt, se doreste schimbarea numelui Popescu Ion Mihai in David Michael. Acesta a fost doar un exemplu.
Cred ca problema mai mare este aceea a motivului pentru care se doreste schimbarea numelui. Unul neoficial ar fi acela al carierei. :))

Doresc sa stiu care sunt procedurile pentru efectuarea acestei schimbari, dar mai ales, daca se poate face aceasta schimbare. Multumesc anticipat pentru raspunsuri. Astept de asemenea intrebari daca ceva nu este clar in aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: Thirt33n , utilizator 18:14, 9 Februarie 2010
este destul de greu , copilul fiind minor.oricum va trebuie si acordul celuilalt parinte.
incercati.
Aceasta nu este o problema majora. Iar daca nu se poate la varsta pe care o are copilul la ora actuala (17), atunci dupa ce acesta implineste varsta de 18 ani.
Eu vreau doar sa stiu daca se poate face asa ceva, avand in vedere ca motivul nu este unul tocmai 'ok'. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parintii mei au divortat, pot lua si eu numele mamei? dede23 dede23 parintii mei au divortat, iar mama si-a reluat numele dinaintea casatoriei, vreau sa stiu daca si eu pot lua numele ei. unde trebuie sa merg pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie camiy23 camiy23 Buna, As dori sa imi schimb numele de familie. Prin casatorie nu mi-am schimbat numele de familie deoarece am avut niste probleme personale. As vrea sa va ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie bursucex bursucex buna ziua,doresc sa imi schimb numele de familie.mai precis sa trec pe numele pe care l-a avut mama inainte de a se casatorii.motivul este unul personal si ... (vezi toată discuția)