avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua, Recent am primit o scrisoare de informare ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua, Recent am primit o scrisoare de informare de la ANAF ...

Buna ziua,

Recent am primit o scrisoare de informare de la ANAF vis-a-vis de o suma de bani pe care ei sustin ca o datorez conform evidentelor lor si eram informat ca pot opta (prin completarea unor documente atasate scrisorii) sa beneficiez de o reducere de 50% a sumei restante.

Am fost la sediul ANAF si am aflat cu stupoare ca e vorba de o regularizare a unei contributii CASS pentru niste venituri obtinute in anul 2007.

Din cate stiu, conform codului fiscal termenul de prescriere al datoriilor este de 5 ani ceea ce inseamna ca ANAF nu mai are temei legal in a cere acesti bani.

Raspunsul ANAF a fost ca intr-adevar prescrierea e in termen de 5 ani dar ca ei au emis anual cate o notificare asupra acestei datorii si termenul de 5 ani se prelungeste de fiecare data cand au emis o astfel de notificare.

Intrebarea mea catre cei care cunosc legea mai bine decat mine: in conditiile in care ANAF nu mi-a trimis de fapt nicio instiintare mie (nu am primit in niciun an din 2007 incoace vreo scrisoare si nici nu am fost instiintat prin alte cai) cu exceptia acestei scrisori, cum ma pot apara eu in instanta impotriva acestui abuz? Sigur, ANAF poate opera orice modificare in sistemul lor intern si la care eu nu am access si ei pot spune ca au generat si trimis notificari in fiecare an (cand de fapt orice inregistrare virtuale intr-un sistem informatic pot fi facuta azi si datata din 2007) insa nu trebuie sa faca dovada faptului ca notificarea lor a ajuns la mine? De obicei asemenea notificari oficiale se trimit prin scrisoare recomandata si odata ce merg la posta sa ridic scrisoarea ei au dovada ca am fost instiintat.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Prescrierea chiriei la primarie zzanetta zzanetta Dupa ce perioada se prescrie chiria datorata primariei, va rog sa imi precizati prin ce acte este reglementata prescrierea. Am primit de la primarie o ... (vezi toată discuția)
Datorii-prescriptie RAZVY1975 RAZVY1975 an cat timp se prescrie o datorie fata de o banca daca esti persoana fizica (vezi toată discuția)
Perioada prescriptie marysimo marysimo In februarie 2010 am inteles ca banca la care am contractat un credit pentru nevoi personale a vandut creditul unei firme de recuperari. Pana in prezent, timp ... (vezi toată discuția)