avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am următoarea problemă cu vecinul: proprietățile ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am următoarea problemă cu vecinul: proprietățile sunt separate ...

Am următoarea problemă cu vecinul: proprietățile sunt separate de un gard comun, din lemn, care are înălțimea de 1,80cm. Gardul a fost construit de proprietarul de la care nou am cumpărat casa. Vecinul si-a pus lângă gard niște stalpi metalici, de care a prins table, din butoaie tăiate, care depășeau înălțimea gardului de lemn cu 1 metru, ajungând la înălțimea de 2,80 umbrindu-mi total porțiunea de curte dintre casa și gard, care este de 1,58 metri. Acum a dat acele table din butoaie jos, intenționând să pună altele. Aș dori să știu dacă are nevoie de aprobarea mea pentru a ridica acele table, dacă are nevoie de autorizație de construcție a unui gard și care este înălțimea legală pe care o poate avea un gard între proprietăți, ținând cont că spațiul dintre casa mea și gard este de 1,58m. Cum pot să procedez în cazul în care va ridica din nou tablele. Pot chema poliția? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cami2014 , utilizator 09:57, 22 Noiembrie 2024
Buna ziua

conform Codului Civil (art 662), in lipsa unor dispoziţii legale, a regulilor de urbanism sau a obiceiului locului, înălţimea zidului comun se stabileşte de părţi, dar fără a depăşi 2 metri, socotindu-se şi coama zidului.

pentru construirea gardului are nevoie de autorizatie de constructie.

fapta o puteti reclama la ISC ([ link extern ] )
Mulțumesc frumos. Dacă se apuca de gard nu știu însă cât de repede vor veni cei de la ISC, vecinul poate termina de fixat niște table intr-o zi. O sa chem totuși politia dacă va pune din nou table care depășesc înălțimea de 2 m. Politia cred ca poate sa-l întrebe de autorizație.

BogdanGri a scris:

Buna ziua

conform Codului Civil (art 662), in lipsa unor dispoziţii legale, a regulilor de urbanism sau a obiceiului locului, înălţimea zidului comun se stabileşte de părţi, dar fără a depăşi 2 metri, socotindu-se şi coama zidului.

pentru construirea gardului are nevoie de autorizatie de constructie.

fapta o puteti reclama la ISC ([ link extern ] )

politia nu va interveni intr-o problema civila dintre vecini, mai ales ca nu implica spatiul public.. ati fost bine sfatuit anterior
Nu ma gândeam la politia locală ci la politia națională! Știu ca politia locală răspunde de spațiul public, deși când vecinul a făcut sesizare că 5 frunze din gutuiul de la mine din curte au depășit gardul, a venit politia locală cu fotografiile frunzelor scoase la imprimanta ca să imi spună să tai creanga de la gutui. Gutuiul nu avea nicio legătură cu spatiul public. E de râs, dar persoana respectiva e cunoscută pe toată strada că are probleme!

adriandimitriu a scris:

politia nu va interveni intr-o problema civila dintre vecini, mai ales ca nu implica spatiul public.. ati fost bine sfatuit anterior

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
politia nationala cu atat mai putin. nefiind nimic penal, nu e de competenta lor

Alte discuții în legătură

Magazie linga gard burvic67 burvic67 Buna ziua Nu sunt un adept al rezolvarii micilor divergente cu vecinii in instanta ,dar vreu sa stiu daca e bine sau nu Anul trecut am ridcat un zid pe ... (vezi toată discuția)
Autorizatie reparatie gard gogutu85 gogutu85 Buna ziua, doresc sa stiu daca am nevoie sa obtin autorizatie de constructive/reparative pentru un gard din beton si fier, care se deterioreaza, de asemenea ... (vezi toată discuția)
Hotarele dintre vecini gabriela_12 gabriela_12 BUNA ZIUA ,VA PUN IN DEZBATERE O PROBLEMA DES INTALNITA INTRE VECINI . SE POATE INLOCUI UN GARD CU ALTUL DIN TABLA INALT DE 2 METRI IN DREPTUL GEAMULUI ... (vezi toată discuția)