avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Magazie linga gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Magazie linga gard

Buna ziua

Nu sunt un adept al rezolvarii micilor divergente cu vecinii in instanta ,dar vreu sa stiu daca e bine sau nu
Anul trecut am ridcat un zid pe terenul meu care este lipit de gardul vecinului lateral.pe timpul iernii sotia mea a acoperit acea suprafata de aprox 16 metri patrati cu o tabla tip tigla dar fara sa ii faca panta si inchidere perfecta, ci doar sa fie acoperit .In spatiu respectic tin anumite scule si alte acareturi de-ale curtii.(tomberon de gunoi ,sapa ,lopata.lemne de foc .etc )
De mentoinat faptul ca in timpul ridicarii gardului (zid de BCA)am avut discutii cu vecinul si am hatarit sa fac cadastrul ca sa vad daca ma incadrez
Pe 31 decembrie 2010 mi-a iesit cadastrul fara nici o problema .Spatiul acela in cadastru este mentionat ca o magazie (nu am geam si usa la el ...decit acoperit.
Am hatarit sa ma inalt cu inca 30cm ca sa fac un lucru bun si sa nu mai intre zapada sau apa de ploaie ...
....de unde ????
Iara probleme si discutii .inclusiv politia la fata locului .....

acum intreb:
-e bine sau nu e bine sa mai continuii????
-gardul respectiv e ridicat de mine (gardul vechi inca sa mai afla pe hotar ,pe partea lui )
-este nevoie de autorizatie ptr acel rind de BCA ??

Daca nu cad de acord cu el eu tot vreau sa nu ajung in instanta
-Pot sa fac un peretede lemn (osb ) distantat de gard????
- ...daca da ...la ce distanta ???
Multumesc anticipat ptr un raspuns rapid .
miine treb sa merg la politie sa vad ce putem face in urma plingerii
Cel mai recent răspuns: burvic67 , utilizator 08:26, 27 Mai 2011
da, aveti nevoie de autorizatie pentru "o constructie" pe fundatie din BCA... nu se precizeaaza in lege ca e doar un zid sau o "cocina" sau orice altceva...
dar daca "ati facut cadastru" si "constructia" este inscrisa ca magazie(?) atunci aveti un "certificat de atestare a edificarii constructiei" emis de primarie (altfel nu va intabula magazia OCPI- acesta este valabil pentru constructii edificate inainte de 2001- deci pe langa "indisciplina in constructii" se mai adauga si ..."fals in declaratii"...)
deci ar trebui sa va intelegeti cu vecinul... si daca vreti sa faceti o alta "constructie" indiferent din ce material, inainte mergeti la Primarie, biroul urbanism.....
Multumesc inca o data ptr indrumari .....Seth
Am sa urmez calea cea mai legala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie sau extindere si reparatii? bioana70 bioana70 Buna ziua !Va rog sa ma ajutati cu un sfat .Doresc sa demolez o bucatarie de vara care este trecuta in contractul de v-cumparare sub denumirea de anexa ... (vezi toată discuția)
Constructie gard din bca pe hotar Mikiro24 Mikiro24 Buna ziua Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez cu un vecin care si-a construit un gard de BCA pe hotar fara sa ceara acordul propietarului pe mine,dar in ... (vezi toată discuția)
Demilitarea proprietãþii nichiforov vasile nichiforov vasile Un cetăţean cumpără în urmă cu 38 de ani un teren cu o veche casă pe care o demolează şi construieşte o casă nouă În aceeaşi perioadă ... (vezi toată discuția)