La ce se refera avocatul cind spune : « Așteptați să vă contactez după ce am numere de dosare. » La ce fel de dosare se refera ? Mai la subiect, ma asteptam sa ma vad cu redactarea dosarului meu, si sa-l vad inregistrat la instanta judecatoreasca, depunerea actelor la fel. E o chestiune de 5 zile cred. Ce il impidica pe avocat sau mai exact cine ? sa obtina aceste numere de dosar? nu se face instantaneu ? Ai trimis redacatarea, actele si nr de dosar vine in acelasi timp.
Repet intrebarea de ce trebuie de asteptat la aceste numere de dosare ? de cine depinde ? Cum pot sa obtin acest numar de dosar ? odata introdus materialul in instanta, cu numar de dosar, care ar fi urmatoarea etapa ? cit e de asteptat ? Multumesc.
Cererea depusa de avocat la instanta se înregistreazã, apoi primeste, prin intermediul unei aplicatii informatice- ECRIS, un numãr unic pe tarã si devine dosar.
Dosarul este repartizat unui complet de judecatã ales aleatoriu tot prin intremediul ECRIS.
Aplicatia ECRIS repartizeazã dosarul, în functie de obiectul cererii, la unul dintre completele de judecatã care judecã în materia respectivã în intervalul de timp prestabilit prin aplicatie.
Dacă dosarul a fost depus personal la registratura nr de dosar este atribuit imediat de către grefier în urma inregistrarii acestuia.Daca actele au fost trimise prin posta sau mail atunci nr apare pe portal în ziua următoare sau după 2 ,3 zile dacă au fost depuse înainte de week end etc.