sunt parte civila intr un dosar de furt.din anumite motive nu mi am angajat un avocat. cum pot beneficia de un avocat din oficiu?mentionez ca saptamana viitoare am termen in instanta.
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Solicitati instantei de judecata in scris cu aratarea motivelor cererii, sa va desemneze un avocat din oficiu, insa retineti ca partea civila nu beneficiaza de regula de avocat din oficiu, decat in anumite situatii / exceptii care sunt prevazute strict in textul de lege, precum „Asistența juridică este obligatorie când persoana vătămată sau partea civilă este o persoană lipsită de capacitate de exercițiu ori cu capacitate de exercițiu restrânsă sau când persoana vătămată sau partea civilă este victima uneia dintre infracțiunile prevăzute de art. 197, 199, 209-216^1, 218, 218^1, 219, 219^1, 221, 222 și 223 din Codul penal.” sau „Când organul judiciar apreciază că din anumite motive persoana vătămată, partea civilă sau partea responsabilă civilmente nu și-ar putea face singură apărarea, dispune luarea măsurilor pentru desemnarea unui avocat din oficiu.”