avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Stadiu plângere penală
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Stadiu plângere penală

Buna ziua,
În urma cu 2 ani și 9 luni am depus o plângere penala la politie pentru un furt. Au toate dovezile necesare (video), însă de fiecare data când am întrebat de stadiul dosarului mi s-a răspuns ca este în lucru si ca v-a fi trimis la judecatorie. Pot face ceva pentru a urgenta finalizarea acestuia?
Exista probabilitatea ca după 3 ani sa se prescrie fapta?
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2024
Claudiu_Daniel, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Există posibilitatea ca, în funcție de particularitățile dosarului, să formulați o contestație privind durata procesului penal. Infracțiunea de furt, în forma de bază, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani, iar termenul de prescripție pentru o astfel de faptă este de 5 ani.

Încercați să faceți cereri de urgentare (în scris) și de comunicare a stadiului dosarului (tot în scris). De asemenea, recomand în continuare înregistrarea unei contestații privind durata procesului penal.

Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen prescriere fapta comisa in 2011 fordfiesta fordfiesta Buna ziua pt o fapta de furt comisa in 2011 luna ianuarie ,dupa cat timp se prescrie fapta (vezi toată discuția)
Buna ziua - furt masina alexandru_pan alexandru_pan va rog ajutati-ma cu un raspuns,In 2008 am cumparat o masina cu suma de 30000 de euro vanzatoru spunandu-mi sai dau bani si facem actele in 2-3 saptamani ... (vezi toată discuția)
Cand se prescrie o fapta de furt calificat deliaioana deliaioana buna ziua.la cat timp se prescrie un furt calificat comis in 2005??Daca fapta sa comis dupa vechiul cod penal atunci se prescrie dupa vechiul sau noul cod ... (vezi toată discuția)