avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna seara! Tatăl meu o avut un credit de 5000 Ron la ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna seara! Tatăl meu o avut un credit de 5000 Ron la un IFN ...

Buna seara!
Tatăl meu o avut un credit de 5000 Ron la un IFN deoarece o avut probleme de sănătate nu o mai putut plăti ratele,facanduise oprire ptr suma de 22.000 Ron. Întrebarea mea este abuz în acest caz și am vreo șansă în instanță. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:21, 2 Noiembrie 2024
La ce fel de abuz vă referiți`? Care este abuzul`?
Înțeleg din postare că a luat credit de la un IFN și nu l-a mai plătit.
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2024
Dapix, utilizator
Etsy123, utilizator
Din păcate, trebuie găsită alta cale legea nu il ajuta.
Articolul 10
(1) În scopul echilibrării prestațiilor și al reducerii riscurilor generate de astfel de contracte, prezenta lege este aplicabilă și contractelor în derulare, respectiv contractelor active la data intrării în vigoare a prezentei legi, aflate în maturitate și pentru care întârzierile la plată sunt de cel mult 60 de zile.

Tatal poate formula contestatie la executare in termen de 15 zile de când a aflat de executare, pt asta, trebuie sa apeleze la avocat. Trebuie sa găsească motive de contestatie.
De cât timp nu a mai plătit ratele? Poate a intervenit prescriptia.
gi-jane2, moderator

Dapix a scris:

La ce fel de abuz vă referiți`? Care este abuzul`?
Înțeleg din postare că a luat credit de la un IFN și nu l-a mai plătit.

De 5000 Ron sa se ajungă la 22.000 și cu rate aproximativ un an de zile plătite.
Cum se numește?
Da, este camatarie legala ce fac IFN-urile in prezent.
Din pacate legea le-a permis sa faca abuzuri, din acest motiv n-aveti ce le face.

Incepand din 11 noiembrie 2024 se aplica legea care plafoneaza dobanzile la creditele date de IFN-uri.
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestare executare silita societate recuperatoare Marius2004 Marius2004 Buna ziua. In 10.12.2005 sotia mea a luat un credit pentru achizitionarea de bunuri in valoare de 332.76 Ron de la o IFN. Numarul ratelor a fost de 8. Dupa ... (vezi toată discuția)
Comisioane si dobanzi penalizatoare lilianatamasi lilianatamasi Buna ziua am contractat un credit ipotecar de la un ifn,si din motive de sanatate nu am reusit sa platesc 2 rate si am fost anuntata cand am vrut sa achit ca a ... (vezi toată discuția)
Blocarea contului fara atentionare este legala? marianapruteanu marianapruteanu Am avut un credit la un IFN intocmit in august 2009, pe care l-am platit corect pana in 2010.Ca urmare a taierii salariilor din 2010 si a faptului ca eram unic ... (vezi toată discuția)