avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salariul președintelui asociației de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salariul președintelui asociației de locatari

În cazul unei asociații de proprietari într-o zona rezidențială cu vile, locuitorii care nu fac parte din asociație, sunt obligați să contribuie la plata salariilor celor care conduc asociația: președinte, cenzor etc?

Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:08, 6 Noiembrie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu fac parte din asociatie, nu beneficiaza de activitatea asociatiei, nu platesc cota parte din salariile presedintelui, cenzorilor, etc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspunsul corect poate fi dat numai daca dvs. explicati clar ce inseamna:
....locuitorii care nu fac parte din asociație...

Adica sunt vile care sunt cuprinsi intr-o as. prop. si sunt vile care nu sunt cuprinse in acea as. prop. ?
Ce inseamna as. prop. "la vile", nu cumva fiecare vila are bransamente separate la utilitati si servicii?
Daca vi se pretind costuri pentru salarii, ce face asociatia pentru dvs.?
Mai ganditi-va si dezvoltati intrebarea, veniti cu amanunte, pentru ca daca faceti parte dintr-o asociatie de proprietari, atunci aveti drepturi si obligatii. Aveti cunostinta despre acordul de asociere, regulamente interne, etc. ?
Locuiesc intr-un complex de 30 de vile situate pe două străzi private (fiecare proprietar are cota parte din drum). Fiecare proprietar are încheiate contracte separate pt furnizarea apei, gazului, energiei electrice și salubritate. Mai mult de jumătate dintre proprietari s-au constituit intr-o asociație de locatari. Restul nu a vrut să intre în asociație. Este și cazul meu.
Președintele asociației mi-a spus ca sunt obligat sa intru in asociație și ca trebuie sa platesc toate cheltuielile hotărâte de membrii asociației.
Mie mi se pare normal sa plătesc ceea ce îmi revine pt diferite reparații la drum, conducte, stație de epurare, deszăpezire etc dar NU s-a plătesc pt salariul președintelui.

Adam Grecu a scris:

Raspunsul corect poate fi dat numai daca dvs. explicati clar ce inseamna:
....locuitorii care nu fac parte din asociație...

Adica sunt vile care sunt cuprinsi intr-o as. prop. si sunt vile care nu sunt cuprinse in acea as. prop. ?
Ce inseamna as. prop. "la vile", nu cumva fiecare vila are bransamente separate la utilitati si servicii?
Daca vi se pretind costuri pentru salarii, ce face asociatia pentru dvs.?
Mai ganditi-va si dezvoltati intrebarea, veniti cu amanunte, pentru ca daca faceti parte dintr-o asociatie de proprietari, atunci aveti drepturi si obligatii. Aveti cunostinta despre acordul de asociere, regulamente interne, etc. ?

acest răspuns util
Da. Cei care nu fac parte din Asociatie nu au drept de vot in Adunarile Generale. Atat. In rest, la intretinere, toti platesc la fel.
acest răspuns util
Gresit. La intretinere toti platesc la fel indiferent daca au aderat sau nu la Asociatie.

POPA GHEORGHE a scris:

Nu fac parte din asociatie, nu beneficiaza de activitatea asociatiei, nu platesc cota parte din salariile presedintelui, cenzorilor, etc.

Alte discuții în legătură

Sunt proprietarul unei case situate într-un cartier rezidențial ... bebelush1900 bebelush1900 Sunt proprietarul unei case situate într-un cartier rezidențial . În acest cartier sunt mai multe case individuale și duplexuri. Fiecare proprietar deține ... (vezi toată discuția)
Asociație de proprietari, plăți datorate de cei care nu sunt membri cecilia popeea cecilia popeea Locuiesc intr-un cartier rezidential de 113 proprietari, dintre care 69 s-au constituit in asociatie. Intrucit eu nu fac parte din asociatie, as dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari in ansamblu de vile Traian V Traian V Stimati domni/doamne, va rog sa imi spuneti si mie [u]ce obligatii[/u] am daca intr-un ansamblu de vile eu nu sunt membru al asociatiei ? Mentionez ca in ... (vezi toată discuția)