avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari in ansamblu de vile
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari in ansamblu de vile

Stimati domni/doamne, va rog sa imi spuneti si mie ce obligatii am daca intr-un ansamblu de vile eu nu sunt membru al asociatiei ? Mentionez ca in ansamblu de-abia s-a infiintat o asociatie si ca din 263 de case doar 112 au votat pentru. Mai mentionez ca in contractul de vanzare al casei mele NU am cote indivize din absolut nimic din cadrul cartierului (nici drumuri nici gospodarii de apa etc) iar contracte de canalizare ,curent,tel., sunt individuale. Deci practic asociatia nou infiintata vrea paza, sa faca curat pe strazi si sa planteze pomi si iarba cam atat. Deci toate acestea pe spatiile care nu sunt comune neavand asa cum am zis cote indivize. Vreau sa mai zic ca in acest cartier avem 2 porti comune dar in cadrul cartierului mai intra si alti proprietari ai altor case care au drum comun cu al nostru dar casele lor lor erau construite deja nefacind parte din condominiu. Acestia ce fac?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:40, 20 Noiembrie 2011
intrati in asociatie si va exercitati dreptul la vot in cadrul sedintelor .
@Traian V
Probabil ca 2,3, cativa proprietari cu suflet bun s-au gandit sa formeze cateva locuri de munca: administrator, presedinte, cenzor, etc.cu salarii frumoase, doar este un cartier cu vile.
Este o initiativa buna infiintarea unei asociatii a imobilelor dintr-un cartier rezidential. Sunt si-acolo destule probleme care se pot rezolva mai usor daca proprietarii sunt organizati. Se spune de un drum comun, de porti de acces, de organizarea pazei... Sa presupunem ca se strica acele porti si trebuiesc reparate, inlocuite. Se ocupa cei din conducerea asociatiei.
In caz unor probleme cu utilitatile, canalizarea, inzapeziri, intretinerea drumului, a spatiilor verzi, pastrarea ordinei, linistii si securitatii persoanelor s.a.m.d. , reprezentantii asociatiei, cei din conducerea asociatiei, in numele proprietarilor, pot face demersuri la primarie, la autoritati, pot discuta, negocia, incheia contracte cu furnizori sau prestatori de servicii...
Acolo unde sunt oameni gospodari acestia se organizeaza pentru asi rezolve problemele si cand intri intr-o asemenea comunitate iti dat seama imediat ca "nu este un sat fara caini".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari in ansambluri de vile ? Traian V Traian V Buna ziua, locuiesc intr-un ansamblu de vile la marginea Bucurestiului. De multe ori s-a incercat formarea de asociatii de proprietari dar care au fost ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari tanasievladgrigore tanasievladgrigore Buna ziua, Am cumparat un teren la marginea unui mini ansamblu rezidential saumai bine spus sunt cateva case care s-au constituit intr-o asociatie. ... (vezi toată discuția)
Preluare cota indiviza Mihaflorica Mihaflorica Intr-un ansamblu rezidential de vile drumurile de acces si aleile aflate in proprietatea constructorului urmeaza a fi preluate in cota indiviza de catre ... (vezi toată discuția)