Buna ziua, locuiesc intr-un ansamblu de vile la marginea Bucurestiului. De multe ori s-a incercat formarea de asociatii de proprietari dar care au fost respinse de Tribunalul Buftea pe motiv ca ansamblurile de vile nu se pot constitui in asociatii de proprietari. Si pe buna dreptate atata timp cat noi avem contracte individuale de utilitati cu fiecare furnizor de servicii. Mai mult NU avem cote indivize din spatiile comune (strazi interne,camine de apa etc) Suntem proprietari DOAR pe terenul si casa de pe teren. S-a trezit un intreprinzator din cartier sa infiinteze o asociatie de proprietari initial respinsa de Tribunalul Buftea iar apoi contestata (respingerea) de el cu ajutorul unui avocat la Tribunalul Bucuresti . rezultatul: favorabil !! Este posibil ca acest intreprinzator sa ma oblige sa fac parte dintr-o asociatie creata de el ? Daca nu voi fi membru voi fi obligat sa contribui baneste la cheltuielile pe care le va initia aceasta asociatie? Mi se pare absurd, caci eu m-am mutat de la apartament la casa unde am contracte individuale cu toti furnizorii de utilitati si unde nu am cota indiviza din spatii comune sa mi platesc o asociatie/administrator. Pentru ce? #-o
Ca sa fiti membru intr-o asociatie de proprietari trebuie sa aderati la acea asociatie. Daca ati fost printre semnatarii acordului de constituire inseamna ca sunteti membru al acelei asociatii. Ati depus documente la infiintare sau ati semnat acordul de infiinatare al asociatiei?
datele pe care ni le furnizati nu ne edifica dar banuim ca este posibil sa aveti o cale de acces comuna sau o alta sarcina imobiliara... Ei pentru o astfel de situatie puteti fi obligat sa contribuiti in comun cu ceilalti proprietari pentru intretinerea imobilului indiviz. Daca nu va regasiti aici inseamna ca va trebui sa atacati hotararea adunarii generale prin care a fost infiintata asociatia.
Calea de acces este comuna intr-adevar dar ansamblul mai are cale comuna de acces (aceeasi ) si cu alte case care nu fac parte din ansamblu deci este "deschis" intr-un fel. Mai mult atunci cand constructorul ne-a vandut casele si terenul NU ne-a dat cota indiviza din drumul de acces . Pt acest lucru am probleme la notariat daca vreau sa vand. Notarul mi-a spus ca in actele de vanzare cumparare nu este specificat numarul cadastral al drumului de acces pana la casa noastra. In acest fel drumurile fiind tot in propritatea constructorului. la fel si caminele de apa/puturile. Eu am noroc ca gardul meu din spatele casei da intr-un drum public al primariei si pot intra si pe acolo. Deci?