avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara, Ma numesc Cristina si am o problema cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara, Ma numesc Cristina si am o problema cu permisul de ...

Buna seara,

Ma numesc Cristina si am o problema cu permisul de conducere.

Pt ca am acumulat 15 puncte de penalizare, pe 27.09 am aflat ca mi s- a suspendat dreptul de conducere (conform Deciziei emisa de Politia Rutiera in data de 10.09). Comunicarea s.a facut la adresa parintilor mei, pe 27.09 desi la acesta adresa nu mai locuiesc de mai bine de 10 ani. (asta este o alta problema: bazele de date ale Politiei Rutiere nu sunt oare interconectate cu cele ale Evidentei Populatiei?)

Am trimis permisul catre Politia Rutiera Bacau prin curier pe data de 30.09, a fost primit de catre institutie pe 01.10, si vineri pe 1.11 am aflat de la sediul din Udristei ca suspendarea s.a facut pt 60 de zile.

Va rog sa imi spuneti ce am de facut pt ca eu am vrut sa fiu corecta, si am ramas doar cu corectitudinea. M.am incadrat in cele 5 zile conform legii sa trimit permisul, si totusi mi.a fost suspendat pt 60 de zile.

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 09:49, 4 Noiembrie 2024
Posibil sa va aflati in situatia de la pct. b :
Articolul 103
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie operează:
a) pentru o perioada de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârșit contravenții care cumulează 15 puncte de penalizare;
b) pentru o perioada de 60 de zile, dacă titularul permisului de conducere cumulează din nou cel puțin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In perioada iunie-decembrie 2022 am acumulat 16 puncte de penalizare. ... Elena Cristina Nitu Elena Cristina Nitu In perioada iunie-decembrie 2022 am acumulat 16 puncte de penalizare. Nu am primit nici o instiintare sa merg sa predau permisul de conducere. Acum, dupa 9 ... (vezi toată discuția)
Accident rutier costel_gr2013 costel_gr2013 daca procurorul claseaza cauza fara a specifica ca se suspenda permisul de conducere ,politia mai are dreptul de al suspenda? (vezi toată discuția)
Clasare dosar accident rutier. reținere permis sau nu??? Laura634142 Laura634142 In urma cu 20 luni am provocat un accident rutier soldat cu 2 victime cu îngrijiri medicale de 150 respectiv 200 zile. Victimele si-au retras plângerile si ... (vezi toată discuția)