avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Achiziționarea unei mașini second-hand, RCA..
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Achiziționarea unei mașini second-hand, RCA..

Bună ziua.
Urmează să cumpăr o mașină second hand deja înmatriculată în RO, care are asigurarea expirata dar itp-ul valabil. Mașina se afla in alt oraș fata de cel unde eu locuiesc și mă întrebam care ar fi cea mai bună soluție pentru a putea aduce mașina acasă. Cei de la asigurări mi-au spus că vechiul proprietar ar putea face o asigurare pentru o luna, in așa fel în cat pot duce mașina în siguranță acasă, iar proprietarul ar fi de acord. Este posibil așa ceva? Daca da, as putea folosi mașina în luna aceea pentru a merge unde am nevoie că sa înmatriculez mașina?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 11:08, 5 Noiembrie 2024
Buna ziua

Veti avea nevoie de RCA pe numele dvs pentru inmatriculare.

Asa ca nu va mai complicati cu RCA pe numele fostului proprietar. Dupa ce ati semnat contractul de vanzare-cumparare cu fostul proprietar, faceti RCA direct pe numele dvs.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare rca pe numele vechiului proprietar ionuttala ionuttala Buna ziua As dori sa va intreb daca pot circula cu o masina in care am o asigurare de 6 luni pe numele mamei in vederea inmatricularii, dar ulterior am ... (vezi toată discuția)
Valabilitate rca incheiata pe numele noului proprietar in cazul schimbarii proprietarului Pop Izabela Pop Izabela Dat fiind preturile prohibitive practicate de societatile de asigurari pentru proprietarii de autoturisme cu varsta sub 25 ani am decis sa transcriu masina pe ... (vezi toată discuția)
Pot face o asig. rca doar pentru o luna? aprilie1 aprilie1 Masina,un Logan este inscrisa pe firma. Eu ca salariat am acordul de a o cumpara de la ei,dar deocamdata nu pot face actele de vanzare-cumparare. Problema ... (vezi toată discuția)