avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am avut adresa la fostul propietar unde am locuit in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am avut adresa la fostul propietar unde am locuit in chirie. ...

Am avut adresa la fostul propietar unde am locuit in chirie. Acum locuiesc in alta parte, in alt oras si inca nu am apucat sa mi schimb adresa din buletin intrucat astept actualul propietar sa se intoarca in tara. Corespondenta o primesc inca la vechea adresa, si am rugat in nenumarate randuri vechiul propietar sa nu imi deschida plicurile (o face) si sa vin sa mi le inmaneze, dar a refuzat, iar asta se intampla inca de acum 5 luni cand am plecat de la dansul. Mentionez ca atunci cand am plecat, toate au fost achitate, toate la zi, si am plecat fara a fi vreo neintelegere intre mine si fostul propietar.
Vreau sa-mi spuneti daca faptul ca refuza sa mi inamneze coresponda personala si deschide plicurile, chiar daca l-am rugat sa nu o faca intra violare de coresponda.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2024
anca_magadalena, utilizator
Cel mai recent răspuns: cosmin2005 , utilizator 23:13, 20 Noiembrie 2024
Nu e obligat sa vi le dea, dar e ilegal sa le deschidă.
Mi se pare ciudat totusi ca fiind lucruri personale si importante, nu este obligat sa mi le dea daca eu ii cer acest lucru pt ca sunt pe numele meu si nu-l priveste (inclusiv plicuri de tin de judecatorie si alte asemenea)
Buna ziua

Da, faptele constituie infractiune, atat retinerea fara drept cat si deschiderea corespondentei.

Conform Art 302 din codul penal: Deschiderea, sustragerea, distrugerea sau reținerea, fără drept, a unei corespondențe adresate altuia, precum și divulgarea fără drept a conținutului unei asemenea corespondențe, chiar atunci când aceasta a fost trimisă deschisă ori a fost deschisă din greșeală, se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2024
BogdanGri, utilizator
Comunicarea se poate face la alta adresa nu e musai la cea din Buletin, la fiecare proces specifici oral noua adresa și se comunica la noua adresa care nu este pe buletin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violarea secretului corespondentei min90 min90 Buna ziua, Am o intrebare in legatura cu violare secretului corespondentei. Cazul meu: am avut de primit un plic cu documente. La destinatar, era trecut ... (vezi toată discuția)
Violarea corespondentei Maria Micu Maria Micu Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac daca cineva ne violeaza corespondenta a intrat si pe adresa de mail- mi-a trimis un mesaj cu o adresa care nu-mi apartine ? (vezi toată discuția)
Violarea corespondentei fratelui. Luminid Luminid Buna ziua, fratele meu este plecat de 6 ani in Germania. Eu am ramas in apart parintilor unde inca ii vine corespondenta. Ultimul plic a fost de la executori ... (vezi toată discuția)