avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu medical

Cine ma poate lamuri in legatura cu un angajat cu 2 ore si functie de baza la o alta unitate. In acest caz cum ma descurc deoarece este in concediu medical si foaia de concediu este depusa la unitatea unde este angajat cu functie de baza. Eu ce fac de pontat nu pot deoarece nu vine la servici dar nici concediu medical nu pot sa trec deoarece nu vine la servici
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 22:02, 9 Februarie 2010
Normele de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate (M.O. nr. 147 din data de 16.02.2006 )

Art. 72. - Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situaţii prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform acestei ordonanţe de urgenţă, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator. În această situaţie primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintă spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celălalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintă cele două exemplare în copii legalizate. Angajatorii plătitori au obligaţia respectării prevederilor art. 1 din prezentele norme.
multumesc
In perioada respectiva treceti in pontaj CM si pe baza copiei efectuati calculul si plata CM.

Cadruil legal a fost redat mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical functia de baza gina.bratu gina.bratu O angajata are functia de baza la o alta firma , este in concediu medical , firma unde are functia de baza ii plateste concediul medical iar la noi unde este ... (vezi toată discuția)
Acte necesare si calcul concediu medical la a doua firma CECILIA ENACHE CECILIA ENACHE Buna ziua, Am o angajata cu timp partial, 6 ore si noi suntem firma a doua. Va rog sa-mi spuneti care sunt ultimele proceduri si reglementari in aceasta ... (vezi toată discuția)
Am concediu medical, la care unitate il prezint? MOCANU DOINA MOCANU DOINA Buna ziua. In cazul in care, sunt angajata la doua firme si am concediu medical (cumul de functii) conf. Art. 35 din CM cum se procedeaza? La o societate ... (vezi toată discuția)