avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract redactat gresit. Buna ziua. Am incheiat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract redactat gresit. Buna ziua. Am incheiat un antecontract pentru un apartament. ...

Buna ziua. Am incheiat un antecontract pentru un apartament. Antecontractul este incheiat de o agentie imibiliara, nu este autentificat la notar. In acest antecontract vanzatorul este obligat sa imi prezinte un apartament cu 3 camere la adresa respectiva. Apartamentul are decat 2 camere. Este o greseala de redactare. Eu nu mai doresc sa cumpar acel apartament si vanzatorul nu vrea sa imi mai restituie avansul (2000 euro). Mai pot face ceva? Multumesc.
Puteți solicita în instanta anularea contractului.
Ref la reziliere, trebuie sa aveți în vedere clauzele din contract și motivele pentru care v-ați răzgândit.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai greseala trebuie sa il coste pe el, scrie 3 camere și ap are 2, cumnsa nu va dea avansul?
Apelati la un avocat care sa îl notifice și apoi îl dati in judecata.
Dar cum ati ajuns ca întâi sa semnati antecontractul , sa dati avans și apoi sa vedeți casa?
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2024
gi-jane2, moderator
Apartamentul l am vazut, stiam ca are 2 camere......dar am observat ca in antecontract scrie 3 camere dupa ce m am razgandit si nu am mai vrut sa il cumpar.
E in balanta, pe de-o parte - greșeala agentului de redactare + faptul ca și dvs și vânzătorul ați semnat contractul așa cum era, și, pe de alta parte - raportul juridic contractual dintre dvs și vânzător, care oricum există, cu sau fără eroarea de redactare și care presupune niște clauze referitoare la posibiltatea denuntarii unilaterale a contractului.
Nu e asa simplu pe cât pare, dar aveți șanse sa va recuperați banii, trebuie doar sa urmați demersurile potrivite.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ramane sa va judecati pt acea suma, instanta va decide.
Deci dvs știați f bine pt ce platiti.

Alte discuții în legătură

Rezolutiune antecontract stagiara stagiara In 2005 , in calitate de cumparator am incheiat un antecontract pt. ap.in imobil neterminat si am achitat avans de 75 000 RON, urmand ca pana in dec. 2005 sa ... (vezi toată discuția)
Antecontract - clauza de razgandire mirelamaria mirelamaria Buna ziua! intr-un antecontract ce presupune clauza de razgandire.......o razgandire pur si simplu sau implica o ,, razgandire\'\' din motive intemeiate ... (vezi toată discuția)
Reziliere antecontract vanzare-cumparare elicrist elicrist buna seara, Va rog. un sfat-- Cum se poate rezilia un antecontract de vanzare-cumparare apartament de catre promitenti vanzatori daca ulterior incheierii ... (vezi toată discuția)