avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract redactat gresit. Buna ziua. Am incheiat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract redactat gresit. Buna ziua. Am incheiat un antecontract pentru un apartament. ...

Buna ziua. Am incheiat un antecontract pentru un apartament. Antecontractul este incheiat de o agentie imibiliara, nu este autentificat la notar. In acest antecontract vanzatorul este obligat sa imi prezinte un apartament cu 3 camere la adresa respectiva. Apartamentul are decat 2 camere. Este o greseala de redactare. Eu nu mai doresc sa cumpar acel apartament si vanzatorul nu vrea sa imi mai restituie avansul (2000 euro). Mai pot face ceva? Multumesc.
Ceea ce probabil vanzatorul poate demonstra, deci este vorba doar de o eroare materiala... Nu vad motiv de anulare.
@adixus Expertiza tehnica judiciara, evaluarea unui ap 4 cam et I. Expertul desemnat de instanta a scris in raportul de expertiza ap 3 cam, et II. Am sesizat instanta care l-a pus sa returneze avansul si a desemnat alt expert. Trageti dvoastra concluziile!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti sanse sa obtineti anularea antecontractului, care ar fi avut drept efect restituirea avansului, intrucat asa cum afirmati,, este vorba de o simpla eroare de redactare, in termeni juridici - o eroare materiala (in loc de 2 camere, in antecontract s-a scris 3 camere) si nu de faptul ca v-ati fi aflat in eroare cu privire la nr. de camer.e
Aceasta eroare materiala poate fi usor dovedita in instanta, prin probarea faptului ca ati vazut apartamentul inainte, discutiile purtate cu vanzatorul, cu reprezentantii agentiei imobiliare, ati vazut copii ale actelor , etc.
Anularea si rezolutiunea sunt notiuni juridice diferite, care produc fiecare efecte specifice, nu intru in detalii juridice, va spun doar ca, anularea putea fi solicitata in cazul in care v-ati fi aflat in eroare cu privire la numarul de camere iar rezolutiunea antecontractului poate fi solicitata in cazul neexecutarii culpabile de catre una din parti a obligatiilor asumate.
Trebuie sa vedeti ce ati prevazut in antecontract cu privire la restituirea avansul platit, intrucat sansele de recuperare depind de aceasta clauza.
De asemenea, este important si motivul pentru care nu mai doriti sa incheiati contractul, daca refuzul este justificat sau nu, desi din ceea ce scrieti, inteleg ca pur si simplu v-ati razgandit.
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2024
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutiune antecontract stagiara stagiara In 2005 , in calitate de cumparator am incheiat un antecontract pt. ap.in imobil neterminat si am achitat avans de 75 000 RON, urmand ca pana in dec. 2005 sa ... (vezi toată discuția)
Antecontract - clauza de razgandire mirelamaria mirelamaria Buna ziua! intr-un antecontract ce presupune clauza de razgandire.......o razgandire pur si simplu sau implica o ,, razgandire\'\' din motive intemeiate ... (vezi toată discuția)
Reziliere antecontract vanzare-cumparare elicrist elicrist buna seara, Va rog. un sfat-- Cum se poate rezilia un antecontract de vanzare-cumparare apartament de catre promitenti vanzatori daca ulterior incheierii ... (vezi toată discuția)