avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua! Am 11 ani lucrați în România și 19 ani ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua! Am 11 ani lucrați în România și 19 ani lucrați ...

Bună ziua!
Am 11 ani lucrați în România și 19 ani lucrați în Germania. Dacă as cumpara 5 ani de vechime as putea ieși la pensie cu vârsta de 60 de ani ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:29, 10 Noiembrie 2024
Dacă sunteți bărbat, la 65 ani ieșiți la pensie.
Puteți cumpăra încă 4 ani, ca să aveți stagiul minim de 15 ani în România.
Daca ai 35 de ani contributivi ,poți sa iesi la pensie la 60 de ani cu penalizare Cumpără 6 ca sa fii mai sigur . „La stabilirea prestatiilor de asigurări sociale se iau în considerare stagile de cotizare realizate in sistemul public de pensi din România, precum si perioadele de asigurare realizate sau recunoscute conform legislatiei altor tări", prevede actuala legislatie a pensiilor.

Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Noiembrie 2024
Silvy93, utilizator
La vechime se pun și ani din străinătate sau trebuie sa am 15 în România ?
Nu se aduna 11 în România și 19 în Germania?
Se adauga si perioada din Germania ...
Ani se pot cumpăra doar pana finalul anului 2024 am citit pe internet. Este corect sau ....?

Alte discuții în legătură

Buna ziua, as dori sa "cumpar" ani de vechime . pot acoperi chiar ... DanielaAmariei DanielaAmariei As dori sa \"cumpar\" ani de vechime . Pot cumpara chiar si 1987-1988? (adica asa de demult?). In acesti ani nu am fost in scoala, nici in concediu de ... (vezi toată discuția)
Clarificare mod de indexare a pensiei 5752187 5752187 Va rugam clarificari in urmatoarea speta: Varianta 1.Pensionare anticipata partiala conform legii 263/2010 Avem un angajat care are o decizie de ... (vezi toată discuția)
Pensie la limita de varsta redusa cf art 56 din lg 360/2023 articolul ... 5752187 5752187 Pensie la limita de varsta redusa cf art 56 din Lg 360/2023 Articolul 56-Lg 360/2023 Persoanele care au depăşit stagiul complet de cotizare contributiv ... (vezi toată discuția)