avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, as dori sa fac taxa de succesiune dupa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, as dori sa fac taxa de succesiune dupa bunica care ...

Bună ziua ,as dori sa fac taxa de succesiune dupa bunica care a avut 4 copii ,3 au murit, dintre care și tatăl meu,unchiul care trăiește nu vrea nimic din mostenire, dar ceilalți 2 unchi care au murit nu au taxa făcută de succesiune, cum pot face sa fac taxa de succesiune dupa toți?unul din unchi nu are copii,mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIA GRIGORE , utilizator 16:10, 10 Noiembrie 2024
Puteți face succesiunea la notar sau la instanta. Prima data mergeți cu toate a actele la un notar de la ultimul domiciliu al defunctului și discutați situația concreta.
Nu e nicio taxă de succesiune. Iar taxe se plătesc, nu se fac. Nu aveți cum sa faceți o taxă.

Se numește "dezbaterea moștenirii/succesiunii".
Sunt 4 moșteniri de dezbătut: a bunicii, a tatălui si a celor 2 unchi.
Dvs trebuie sa va dezbateti moștenirea după tatăl dvs, iar moștenirea după unchiul decedat care are copii, trebuie dezbătută de familia sa.
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2024
raluk0207, utilizator
Dacă unchiu care are copii nu are taxa de succesiune la domiciliu unde stătea,copii lui nu pot participa la taxa de succesiune dupa bunici?

raluk0207 a scris:

Nu e nicio taxă de succesiune. Iar taxe se plătesc, nu se fac. Nu aveți cum sa faceți o taxă.

Se numește "dezbaterea moștenirii/succesiunii".
Sunt 4 moșteniri de dezbătut: a bunicii, a tatălui si a celor 2 unchi.
Dvs trebuie sa va dezbateti moștenirea după tatăl dvs, iar moștenirea după unchiul decedat care are copii, trebuie dezbătută de familia sa.

Eu vreau ca eu sa îmi iau partea lui tata care i se cuvenea din partea bunicilor, dada dacă copii unchiului decedat nu au făcut taxă după el,se poate împărți ce ni se cuvine fiecăruia dupa parinti?mulțumesc

CLAUDIA GRIGORE a scris:

Bună ziua ,as dori sa fac taxa de succesiune dupa bunica care a avut 4 copii ,3 au murit, dintre care și tatăl meu,unchiul care trăiește nu vrea nimic din mostenire, dar ceilalți 2 unchi care au murit nu au taxa făcută de succesiune, cum pot face sa fac taxa de succesiune dupa toți?unul din unchi nu are copii,mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema mostenire DrThrax2010 DrThrax2010 am si eu o intrebare legata de o mostenire, bunica mea are mostenire un teren de 4166, care ea a avut 2 copii adica tata si unchiu, care ei au murit inaintea ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunici. 2 din 6 copii ai acestora sunt decedati Ica23 Ica23 Buna seara. Am cateva nelamuriri legate de o succesiune ce dorim sa o dezbatem. Parintilor mei le-a ramas “mostenire” (buncii au impartit tot ce aveau in ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am?-mostenire ella_camy ella_camy Ma izbesc de o problema si nu stiu ce drepturi am.Este vorba despre o mostenire. Bunica a decedat (de vreo 22 de ani). In urma ei au ramas in viata sotul si 2 ... (vezi toată discuția)