Buna ziua! As vrea sa știu dacă eu am centrala termica de apartament,locuiesc la ultimul etaj, iar prin apartament trec țevile de aerisire ale sistemului centralizat (acestea fiind reci tot timpul) este normal sa mai plătesc și acea cota parte de la încălzirea celorlalte apartamente?
Buna ziua! Este o chestiune cu privire la care legea nu distinge, adica nu face vreo referire la aceasta situatie intr-adevar atipica in esenta ei. Daca analizam legea strict, ceea ce trece pe la dvs sunt tevi din partile comune, deci ar trebui sa platiti pentru ele. Ca solutie, eu vad asa: Faceti o adresa catre asociatie, in care solicitati sa nu va mai puna la plata pe cota parte, iar refuzul il atacati in instanta si discutati acolo chestiunea, daca apreciati ca merita efortul unei judecati.
Mai sunt solutii. Locuind la ultimul etaj, cineva (adica dvs. sau asociatia) trebuie sa faca aerisirea coloanelor ori de cate ori nu sunt calde.
Puteti cere asociatiei sa taie tevile la nivelul apartamentului de sub dvs. si acolo sa fie capatul coloanei. Puteti participa la cheltuieli.
Debransare
machiavelli
Buna ziua,
Ma aflu in urmatoarea situatie:
Am cumparat un apartament intr-un bloc legat la reteaua de termoficare. Apartamentul meu este debransat (cu toate ... (vezi toată discuția)