avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Doresc sa achizitionez un autoturism secondhand de la ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Doresc sa achizitionez un autoturism secondhand de la o persoana juridica

Buna ziua, sunt persoana fizica si doresc sa achizitionez un autoturism secondhand.
Am gasit unul conform criteriilor mele, doar ca este pe persoana juridica, la pretul de 19 k euro cu tva inclus precizeaza vanzatorul. Nu este comerciant auto, omul deține o firma și a cumpărat auto pe firma sa.
Am discutat cu acesta si mi a sugerat ca la el in contabilitate este cu 8 k masina, achit suma accea plus tva si restul in contul sau.
Sunt curios ce riscuri exista? Si cum sa fiu sigur ca nu ma trezesc ca mai am de achitat tva la
Masina dupa
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2024
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Cumparare masina second de la o persoana fizica pe firma Alex N Alex N buna ziua, as dori sa stiu cum se poate trece o masina pe firma, fiind cumparata de la o persoana fizica, care bineinteles nu poate da factura. apoi, cum ... (vezi toată discuția)
Tva marja de profit masini second hand? Dl_Sandu Dl_Sandu Va rog sa ma ajutati cu un raspuns : Cum se calculeaza tva la marja de profit dupa achizitionarea si vanzarea unui autorurism second hand ? La pretul de ... (vezi toată discuția)
Cumparare masina sh - achizitie tva Roger25 Roger25 Buna ziua, Am gasit un tip (pare de incredere, din ce imi povesteste), care are o firma care se ocupa cu masini second-hand din spatiul intracomunitar ... (vezi toată discuția)