avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Se poate renunta la mostenire dupa trecerea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Se poate renunta la mostenire dupa trecerea perioadei ...

Buna ziua,
Se poate renunta la mostenire dupa trecerea perioadei de 1 an de la deces?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:18, 17 Noiembrie 2024
A fost acceptata?
Nu a fost acceptata, sintem doi frati, parintii au decedat acum 30 de ani, fratele vrea sa renunte. Ce trebuie eu sa fac acum ca sa accept mostenirea? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2024
iuliurs, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stiti de la un notar sau avocat informatiile despre acceptare? Nus e poate accepta acum, a trecut termenul. Daca nu a fost acceptata, nici nu poate renunta, ca nu are la ce.
Vorbiti cu un notar sau avocat, ca nu inteleg ce doriti.
Eu nu am inteles, mostenirea cui ramine? Stau in casa parinteasca de 30 de ani si nu il pot obtine pentru ca nu am acceptat sau renuntat acum 30 de ani? Eu nu cred.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Dumneavoastra ati acceptat mostenirea in mod tacit.

Astfel, locuind in imobilul parintilor, succesiunea a fost acceptata de dumneavoastra.

Daca detineti un titlu de proprietate, puteti dezbate succesiunea.

Daca sunt neintelegeri intre comostenitori, succesiunea poate fi dezbatuta, oricand, in fata instantei de judecata.

Totodata, puteti proceda la partajarea bunului indiviz.

Daca exista un consens intre comostenitori, adresati-va notarului public.

Alte discuții în legătură

Succesiune , moartea tatalui aselajusto aselajusto Buna ziua , eu locuiesc in apartamentul lasat de parintii mei , este pe numele lor , din pacate tatal meu a decedat as dori sa fac succesiunea , mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire olga2011 olga2011 suntem doi frati,,parintii au decedat acum 5 ani, fratele nu s-a ocupat de intretinerea lor,n-a dat nici un semn nu a acceptat in termen legal mostenirea .se ... (vezi toată discuția)
Succesiune la notar sau proces la judecatorie? stallone84 stallone84 Bună ziua. Problema mea constă în felul următor: tatăl meu are o soră şi ambii părinţi decedaţi. Tatăl meu a decis că nu are nevoie de vreo parte ... (vezi toată discuția)