avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Buna ziua! In urma incercarii musamalizarii unui caz ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Buna ziua! In urma incercarii musamalizarii unui caz de agresiune ...

Buna ziua!

In urma incercarii musamalizarii unui caz de agresiune la gradinita copilului si a refuzului parintelui de a semna contractul educational, care nu ne-a fost prezentat de catre directorul unitatii de invatamant la sedinta, ci de catre educatoare si secretara, am cerut clarificari directoarei ulterior, care m-a intampinat cu '' nu este obligatoriu'' din pragul biroului dansei.
Am facut reclamatie la inspectorat ca nu mi s-au dat clarificari si nu am primit nr de inregistrare si nici solutionare, aceasta depasind termenul legal.
In schimb directoarea a convocat sedinta cu toti parintii, unde a circulat un proces verbal, deschis la pagina cu tabelul de semnaturi, pe pagina anterioara scriind ca ne-a fost prezentat Regulamentul de ordine interioara, complet fals, pentru ca au fost citate doar procedura de acces in unitate si programul de audiente si al secretariatului. Cand a ajuns pv-ul la mine, am scris ca nu mi s-a prezentat regulamentul, iar in acel moment directoarea a divulgat cu nume si prenume ca am facut sesizare la inspectorat cu privire la contractele educationale, motivand ca stie de la dna educatoare, lucru complet fals. Avand in vedere verva facuta in mediul social si faptul ca parintii refuza sa semneze acele contracte, mie imi este teama sa mai duc sau sa iau copiii de la gradinita.

Acum exista presiuni si din partea educatoarei, intrucat sunt si presedintele comitetului de parinti al grupei, iar fata este si ea afectata.

Citind contractul, scrie la capitolul IV, punctul g) să se asigure că personalul din învăţământ nu desfăşoară acţiuni de natură să afecteze imaginea
publică a copilului/elevului, viaţa intimă, privată şi familială a acestuia;

Care sunt masurile legale care pot fi luate?
As mai dori sa stiu, daca mi-am dat demisia din functia de presedinte al comitetului parintilor, trebuie sa-mi indeplinesc atributiile pana la realegerea altui presedinte?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Presedinte comitet de părinți la gradinita drunk90 drunk90 Bună ziua. Recent am aflat ca la gradinita copilului președintele comitetetului de părinți, de care nu știam ca exista, este mama unui coleg de grupa al ... (vezi toată discuția)
La început de drum... Alexa_Lina Alexa_Lina Buna seara, As dori sa stiu cat de grav este ca am plecat mai repede cu 10 minute de la grădinița. (Nu mai aveam copii). Mentionez ca sunt suplinitor la o ... (vezi toată discuția)
Lipsa educatoarei de la grupa angelica82 angelica82 Buna ziua! Am copilul inscris la.o gradinita din Ilfov. De 2 ani persista o problema destul de deranjanta pentru noi parintii dar si pentru copii. Educatoare ... (vezi toată discuția)