avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Somatie fara a stii de amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Somatie fara a stii de amenda

Buna seara,
Am condus masina bunicului si am intrat pe interzis, strada era foarte lata intrucat erau lucrari pe drumul cu sens unic, e o parcare mare unde am intors. Asta in februarie 2022, astazi 12 noiembrie 2024 mi-a venit executare silita la adresa de resedinta prin postaş cum ca am de plata 290 ron amenda politia comunitara si cheltuieli judecata 23 ron.
Eu nu am fost instiintat de nimic in tot acest timp si nici bunicul nu a primit niciun proces verbal, ca mi-ar fi zis. Cum trebuie procedat ?
Se poate anula daca eu nu am fost instiintat ? Degeaba spuneti ca a fost anuntat propiretarul(bunicul) ca nu a primit nimic acasa, isi aminteste doar ca a fost intrebat cand a platit impozitil cine a condus, dar e normal asa doar pe vorbe? Nu exista proces verbal sa-l vad si eu, iar in somatie e trecut cu un nr. Si data redactarii.

Pana acum am inteles ca trebuie sa fac asa:
Plangere contraventionala(nu stiu daca pot cere prescriptia) si cerere de repunere in termenul de formulare a plangerii(asta ca sa platesc jumatate in caz ca pierd procesul?)

Alte discuții în legătură

amenda politia comunitara conform legii nr. 61/1991 blonzi blonzi Cine ma poate ajuta cu un avocat sa pot da in judecata politia comunitara?Am fost zilele trecute sa imi trec masina care am cumparat-o la impozit si cand am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am trecut fara/cu intentie pe interzis, era sens unic ... ClaudiusD3n ClaudiusD3n Buna ziua, am trecut fara/cu intentie pe interzis, era sens unic acolo abia montat si se pare ca erau camere. Azi m-am trezit cu amenda la primărie si nu pot ... (vezi toată discuția)
Parcare pe sens unic mada2113 mada2113 Am parcat pe o strada cu sens unic ,pe partea stanga unde era permis.Problema este ca , pe strada aceea era si o intersectie,iar eu am parcat dupa intersesctie ... (vezi toată discuția)