avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot sa plec în România daca am indemnizație ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot sa plec în România daca am indemnizație creștere copil ...

Pot sa plec în România daca am indemnizație creștere copil in Spania. Menționez că lucrez in Spania de 2 ani
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 15:44, 15 Noiembrie 2024
Buna ziua

Sa veniti in Romania in ce fel? In vacanta/concediu? Sau sa va stabiliti resedinta sau domiciliul in Romania?

In privinta vacantei/concediului nu este nici o problema. Insa daca vreti sa ramaneti in Romania mai mult timp (resedinta/domiciliu) atunci verificati cu autoritatile spaniole conditiile.

In Romania de exemplu beneficiaza de indemnizatie persoanele care au domiciliul sau reședința pe teritoriul României. Daca isi schimba resedinta/domiciliul in afara tarii atunci pierd acest beneficiu. Daca nu declara schimbarea, sunt pasibile de amenda si de obligatia de a returna banii primiti pentru perioada cand nu au indeplinit conditiile.
Nu mai dati informatii care nu corespund cu legea .

Condiția de a locui in tara se consideră îndeplinită și în situația în care, după stabilirea dreptului, persoana îndreptățită, împreună cu copilul pentru care se stabilește dreptul, își stabilește temporar reședința în altă țară.

Prin temporar se înțelege o perioadă de până la 6 luni pe an pentru toate situațiile, cu excepția celor prevăzute la art. 2 alin. (5) lit. k) și x) din OUG 111/2010, pentru care condiția prevăzută la alin. (1) lit. c) se consideră îndeplinită pe toată perioada de însoțire ori în care se află în misiune.

Legea nu mentioneaza vreo sanctiune.
D-le Vasile, v-am mai explicat de 3 ori dar tot nu ati inteles sau aveti referinte vechi. Cititi OUG 111/2010. Va las si link: [ link extern ]

Articolul 12
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanță de urgență se acordă în situația în care solicitantul îndeplinește cumulativ următoarele condiții:
a) este cetățean român, cetățean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reședința pe teritoriul României;
c) locuiește în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile și se ocupă de creșterea și îngrijirea acestuia/acestora.

Articolul 19
(1) Beneficiarul drepturilor prevăzute de prezenta ordonanță de urgență este obligat să comunice în scris primăriei orice modificare intervenită în situația sa, de natură să determine încetarea sau suspendarea plății drepturilor, în termen de 15 zile lucrătoare de la apariția acesteia.

Articolul 26
(3) Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 2.000 lei nerespectarea de către beneficiari a prevederilor art. 19 alin. (1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va salut ! dacă soția nu lucrează și as intra in concediu ... Dchitu51 Dchitu51 Va salut ! Dacă soția nu lucrează și as intra in concediu de creștere copil ,as putea sa lucrez in alta țara (de ex. Marea Britanie) ?As mai beneficia de ... (vezi toată discuția)
Au dreptul la alocatie de stat din românia copiii români rezidenti ... Nic0l3tta Nic0l3tta Au dreptul la alocatie de stat din România copiii români rezidenti in Grecia? As dori sa stiu daca au dreptul la alocatie de stat din România copiii ... (vezi toată discuția)
Plecare în ue în timpul ccc, fără angajare AndreeaM053 AndreeaM053 Mama este în concediu creștere copil. Poate pleca într-o țară din UE timp de 5 luni, fără să realizeze venituri acolo, doar să însoțească celălalt ... (vezi toată discuția)