avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dacă sunt în perioada de probă și vreau să-mi dau ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dacă sunt în perioada de probă și vreau să-mi dau demisia, ...

Dacă sunt în perioada de probă și vreau să-mi dau demisia, mai sunt obligată să stau în preaviz ? Am alte obligații ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:28, 14 Noiembrie 2024
Da, intrucat demisia este o modalitate de a inceta c.i.m., iar incetarea c.i.m. pe durata perioadei de proba este o alta modalitate.

Demisia poate fi cu sau fara preaviz.

Fiind in perioada de proba, puteti depune o notificare de incetare a c.i.m. ,in baza art.31 alin.3 C.mun. : Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca determinat, demisie Furtună Nicu-Vlad Furtună Nicu-Vlad Legea 53/2003 din codul muncii articolul 31 (3) \"In cazul muncitorilor necalificati, perioada de proba are caracter exceptional si nu poate depasi 5 zile ... (vezi toată discuția)
Vreu sa demisionez LauraMirage LauraMirage Sunt in perioada de proba si doresc incetarea contractului de munca.Pot sa imi dau demisia azi de ex si azi sa plec?Ei mi-au spus ca trebuie sa stau in preaviz ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba banu20 banu20 in perioada de proba poti sa-ti dai demisia fara preaviz? (vezi toată discuția)