Mulțumesc pentru răspuns,
Am identificat un profi, Am și primit răspuns. Sper sa rezolve cât mai curând. Dar ceilalți proprietari nu au nici un interes sa rezolve starea drumului. Noi avem ieșire pe 2 parti, se fac câte 6 blocuri și doar o ieșire e practicabila pe timp de ploaie, cea cu probleme e deținută de profi conform spuselor primăriei.
Și referitor la celelalte drumuri din cartier cum se poate proceda dupa ce aflam proprietarii? Politia rutiera vine doar pentru drumurile publice. Și mai e și ideea unora ca-ti pot interzice accesul pe drumul lor. Cu toate astea noi avem nevoie sa ajungem acasă, nu cu mașinile. Pietonal...
Nu mi se pare în regula sa circul doar pe o parte a străzii ca să ajung unde am nevoie. Tot asa circula și mașinile pt ca nu au pe unde.
Am avut o strada principala în lucru în urma unei sesizari vreme de câteva luni. Ca să ajungi la o stație de autobuz, printre blocuri pe timp de ploaie am aflat câte cratere exista defapt și m-am speriat cum stau oamenii în asa condiții.
Eu ce pot sa fac dpdv legal?
BogdanGri a scris:
Buna ziua
Primaria nu se va ocupa de intretinerea drumurilor private. Primaria va da autorizatie sa va construiti o casa, dar nu e obligata sa v-o si intretina.
De intretinerea lor se vor ocupa proprietarii si/sau cei in favoarea carora a fost constituita servitutea. (fondul dominant; art 765 din codul civil)
In cazul dvs trebuie sa identificati acel "cineva" care sa se ocupe de drum.