avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Locuiesc în Chiajna in zona de blocuri ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Locuiesc în Chiajna in zona de blocuri unde sunt ...

Bună ziua,

Locuiesc în Chiajna in zona de blocuri unde sunt drumuri de servitute peste tot și doar drumul de legătură aparține primăriei.
Primaria a spus ca nu se ocupa de drumurile aceastea dar a dat avize pentru toate. Nu se ocupa nimeni de intretinerea drumurilor.
Exista vreo pârghie legala care sa oblige pe cineva sa fie întrețină drumul?
Daca drumul e privat gata nu mai intretine nimeni nimic? La cine sa apelam?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Rody5 , utilizator 20:34, 15 Noiembrie 2024
Buna ziua

Primaria nu se va ocupa de intretinerea drumurilor private. Primaria va da autorizatie sa va construiti o casa, dar nu e obligata sa v-o si intretina.

De intretinerea lor se vor ocupa proprietarii si/sau cei in favoarea carora a fost constituita servitutea. (fondul dominant; art 765 din codul civil)

In cazul dvs trebuie sa identificati acel "cineva" care sa se ocupe de drum.
Mulțumesc pentru răspuns,

Am identificat un profi, Am și primit răspuns. Sper sa rezolve cât mai curând. Dar ceilalți proprietari nu au nici un interes sa rezolve starea drumului. Noi avem ieșire pe 2 parti, se fac câte 6 blocuri și doar o ieșire e practicabila pe timp de ploaie, cea cu probleme e deținută de profi conform spuselor primăriei.
Și referitor la celelalte drumuri din cartier cum se poate proceda dupa ce aflam proprietarii? Politia rutiera vine doar pentru drumurile publice. Și mai e și ideea unora ca-ti pot interzice accesul pe drumul lor. Cu toate astea noi avem nevoie sa ajungem acasă, nu cu mașinile. Pietonal...

Nu mi se pare în regula sa circul doar pe o parte a străzii ca să ajung unde am nevoie. Tot asa circula și mașinile pt ca nu au pe unde.

Am avut o strada principala în lucru în urma unei sesizari vreme de câteva luni. Ca să ajungi la o stație de autobuz, printre blocuri pe timp de ploaie am aflat câte cratere exista defapt și m-am speriat cum stau oamenii în asa condiții.

Eu ce pot sa fac dpdv legal?

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Primaria nu se va ocupa de intretinerea drumurilor private. Primaria va da autorizatie sa va construiti o casa, dar nu e obligata sa v-o si intretina.

De intretinerea lor se vor ocupa proprietarii si/sau cei in favoarea carora a fost constituita servitutea. (fondul dominant; art 765 din codul civil)

In cazul dvs trebuie sa identificati acel "cineva" care sa se ocupe de drum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligații cu privire la servitute FARKAS TRAIAN IOSIF FARKAS TRAIAN IOSIF Bună ziua, Pentru parcelarea și convenția de partaj a unui imobil (fond aservit) la care sunt co-proprietar, este necesar să solicit acceptul ... (vezi toată discuția)
Parcare privată din jumătatea personală de drum de servitute Ioan Victor Ioan Victor O persoană fizică poate face parcare privată, din jumătate de drum de servitute, când este proprietarul unic, al acestei jumătăţi de drum ? Ce texte ... (vezi toată discuția)
Certificat de urbanism - drum de servitute insuficient raluca1st raluca1st Buna ziua As avea nevoie de un sfat in problemele pe care le-am intampinat in incercarea de a obtine certificat de urbanism pentru un teren aflat in zona ... (vezi toată discuția)