avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua , dupa decesul tatalui as dori sa am un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua , dupa decesul tatalui as dori sa am un extras de compt ...

Buna ziua , dupa decesul tatalui as dori sa am un extras de compt de la banca unde are contul ...nu am act de mostenitor ..nici un alt act , am inteles ca un certificat de deces este suficient?
Nu doresc sa am acces la banii din cont ci...sa am informatii du 5 ani
in urma ....va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:53, 20 Noiembrie 2024
Nu va da nimeni aceste informații fără un certificat de moștenitor.
Deci spune ti ca eu fiul lui cu certificatul de deces ..nu pot sa obtin extractul de cont?
Buna ziua

Exact.

Conform OUG 99/2006, art. 113: Informații de natura secretului bancar pot fi furnizate, în măsura în care acestea sunt justificate de scopul pentru care sunt cerute ori furnizate, la solicitarea titularului de cont sau a moștenitorilor acestuia, inclusiv a reprezentanților legali și/sau statutari, ori cu acordul expres al acestora [...]

Actul care atesta calitatea dvs de mostenitor este ceritificatul de mostenitor sau o hotarare judecatoreasca in acest sens.

Fara un document care sa ateste calitatea dvs de mostenitor, nici o banca nu va va furniza legal acele informatii pentru ca angajatii bancii nu au calitatea de a decide cine sunt sau nu mostenitorii unei persoane.

Insa aceasta solicitare o poate face si notarul.
Faptul că sunteți fiul tatălui dvs nu va da nici un drept,va trebui sa dezbateti succesiunea..

Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Noiembrie 2024
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Deci cu copia certificatului de deces pot merge la notar si el face demersurile pentru a obtine un extras de cont?Multumesc

Alte discuții în legătură

Pot solicita băncii un extras de cont al defunctului pe baza declarației de acceptare a moștenirii? Îmi trebuie la dezbaterea succesiunii favex favex Cu o declaratie de acceptare expresa a mostenirii, deci in perioada de optiune succesorala, pot solicita bancii un extras de cont al defunctului de la momentul ... (vezi toată discuția)
Succesiune. cont bancar ContSters267790 ContSters267790 a murit socrul meu si consoarta a gasit/aflat ca are un cont la o banca romaneasca cum aflu soldul contului respectiv? nu de alta ......dar ma gandesc la ... (vezi toată discuția)
Am dezbatut succesiunea tatalui meu si in certificatul de mostenitor ... Isabela30 Isabela30 am dezbatut succesiunea tatalui meu si in certificatul de mostenitor nu rezulta ca el ar fii avut si datorii dar se pare ca ar fii luat un credit si am gasit ... (vezi toată discuția)