avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna, am si eu o dilema. Am inchiriat o camera intr-un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna, am si eu o dilema. Am inchiriat o camera intr-un apartament ...

Buna, am si eu o dilema. Am inchiriat o camera intr-un apartament de doua camere unui student la mijlocul lunii septembrie pana in luna iulie, acum el mi-a zis ca in jurul datei de 20 decembrie o sa se mute in alt oras si sa il las in ultima luna sa nu mai plateasca chiria si in schimb eu sa nu ii mai dau garantia. Intretinerea mi e mi se afiseaza pe o luna in urma ( pe 20 noiembrie se afiseaza pentru luna octombrie) si pana acum mi-a platit doar Digi si curentul pe luna octombrie. Este prima data cand inchiriez, cum ar trebui sa procedez?
Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2024
Maria1408299, utilizator
Depinde cum ati stabilit sa fie achitata ultima luna de intretinere, nu imi e clar daca va datoreaza ceva pe septembrie, pentru ce s-a incasat garantia...
Am stabilit ca, garanția sa fie pentru ultima luna de întreținere urmand dupa achitarea acesteia sa ii dau diferenta daca este cazul. Pe septembrie am convenit sa plătească o pătrime din utilități și întreținere.

Liliana Gradinaru a scris:

Depinde cum ati stabilit sa fie achitata ultima luna de intretinere, nu imi e clar daca va datoreaza ceva pe septembrie, pentru ce s-a incasat garantia...

Tot nu inteleg daca va mai datoreaza ceva pe septembrie, am inteles cat ati stabilit sa platesca, atat. Daca pentru asta e garantia, atunci pentru asta o pastrati, nu pentru chirie. Discutati.
Nu a plătit încă nimic pe luna septembrie, a plătit doar pe octombrie Digi și curent ca și utilități. Am discutat cu ea și nu vrea sa plătească chiria pentru perioada pentru care mai, insistă sa rămână pe garanție și ca o sa îmi dea ea după banii pe utilitățile neplătite.

Liliana Gradinaru a scris:

Tot nu inteleg daca va mai datoreaza ceva pe septembrie, am inteles cat ati stabilit sa platesca, atat. Daca pentru asta e garantia, atunci pentru asta o pastrati, nu pentru chirie. Discutati.

Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2024
Maria1408299, utilizator
Nu pot negocia in numele dv. aici, pe forum, puteti vorbi insa cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tzeapa chirias doctorATU doctorATU Am incheiat contract inregistrat la circa finaciara intre proprietar si chirias in care se specifica ca ultimul trebuie sa achite chiria si utilitatile, lucru ... (vezi toată discuția)
Recuperare garanție de la fost proprietar teodora-17 teodora-17 Buna ziua! Până în luna iulie am stat in chirie, cu contract declarat la ANAF, însa proprietarul nu a declarat toată suma de chirie pe care i-o dădeam ... (vezi toată discuția)
In urma adica respectiv in data de 09.12.2020 am incheiat un ... gabi1ro gabi1ro In urma adica respectiv in data de 09.12.2020 am incheiat un contract de mana scris intre mine in calitate de chirias si propietar,contract intre persoane ... (vezi toată discuția)