avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Înregistrări contabile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Înregistrări contabile

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati intr o problema.

Daca achizitionez materiale pe firma pentru o constructie individuala?....trebuie sa utilizez contul 331?...adica 331=711 ?

in fiecare luna firma consuma materialele achitionate la construirea locuintei, dar finalul finalul constructiei va fi peste doi ani cred.

Cum trebuie sa privesc notele contabile pe masura consumurilor?
e corect asa:
331 = 711 (valoarea materialelor consumate in fiecare luna )

se va aaduna in acel cont 331 o suma destul de mare ...venitul 7111 se inchide cu 121 lunar; la final final cand finalizez cladirea cum fac?

Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2024
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Monografie contabila: activ in schimbul unei datorii Mark7 Mark7 Un client mi-a dat un activ in schimbul unei datorii. Stiu ca daca nu-l folosesc in firma si il vand se inregistreaza in 371, daca il folosesc acel activ in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare arenda ramona chisalita ramona chisalita Buna ziua. Am o nelamurire legata de inregistrarea arendei: la momentul la care se faca plata arendei in natura (613=461), se mai intocmeste nota contabila ... (vezi toată discuția)
Sold 711 florcik florcik Buna ziua, Am o speta de rezolvat si nu stiu cum. Va rog sa ma ajutati sa inteleg cum calculez sold 711 daca nu am acces decat la o balanta ? Pe baza ... (vezi toată discuția)