avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical la mai multi angajatori
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical la mai multi angajatori

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta:

Un angajat are 2 contracte de munca active, incepe la ambii angajatori ( A si B) la aceeasi data, la unul cu 8h, la celalalt cu 1h. In primele zile de munca este internat in spital, concediu medical cod 01. Aduce certificatul medical la ambii angajatori, la niciunul neavand stagiu de cotizare. Are insa adeverinta de stagiu de la fostul angajator ( C). Cei doi angajatori activi ( A si B) ii pot plati ambii medicalul/doar unul/niciunul? In baza a ce articol din lege?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:33, 21 Noiembrie 2024
Norme de aplicare a OUG 158/2005
art. 58
(1) Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situații prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare, și care desfășoară activitatea la mai mulți angajatori, la fiecare fiind asigurată, indemnizațiile se calculează și se plătesc, după caz, de fiecare angajator la care este îndeplinit stagiul minim de asigurare de 6 luni, precum și pentru situațiile prevăzute la art. 9 și 31 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare. Baza de calcul pentru fiecare indemnizație o constituie numai venitul obținut pe fiecare loc de realizare. În aceste cazuri, primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintă spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celălalt/ceilalți angajator/angajatori se prezintă cele două exemplare în copii certificate de către medicul care a eliberat certificatul.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am urmatoarea situatie: 2. un angajat are 2 contracte ... Madalina Din Madalina Din Buna ziua, am urmatoarea situatie: 2. Un angajat are 2 contracte de munca active, incepe la ambii angajatori ( A si B) la aceeasi data, la unul cu 8h, la ... (vezi toată discuția)
Concediul medical SDENYS23 SDENYS23 buna ziua am si eu o intrebare am fost operat de curând si mi sa eliberat concediu medical problema mea este ca eu lucrez la 2 firme cu contract de munca 8h ... (vezi toată discuția)
Copii concediu medical cu sau fără stampila și semnătura. bună ziua! as vrea sa știu dacă în cazul concediului medical, ... ioana.steaua ioana.steaua Bună ziua! As vrea sa știu dacă în cazul concediului medical, dacă eu lucrez la 3 scoli și la fiecare trebuie sa duc copii de pe concediu, este nevoie de ... (vezi toată discuția)