avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decretul 46/februarie 1982 (mărirea retribuțiilor) ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decretul 46/februarie 1982 (mărirea retribuțiilor) de ex 175 ...

Decretul 46/februarie 1982 (mărirea retribuțiilor) de ex 175 lei/ lunar până în dec 88, suma exista în statul de plata, dar persoana responsabila cu eliberarea adeverințelor pt completarea dosarului de pensie refuza sa transcrie aceasta suma . Consider că îmi diminuează venitul brut lunar și implicit venitul anual care contribuie la stabilirea punctajului. Ce trebuie să-i prezint persoanei că sa întocmească corect adeverința? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 03:57, 24 Noiembrie 2024
1. Codul MUNCII
art.34
..
(5) La solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.
....

HG 905/2017
art.7
..
(6) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
..

2. Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Ultima modificare: Duminică, 24 Noiembrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta cu salariile inainte de 2001 nidac nidac Am cerut de la un fost angajator o adeverinta cu salariile lunare pe care le-am avut inainte de 2001, mai exact pentru perioada 1983-2001. Am primit in schimb ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime, recomandare Strong Strong As dori sa intreb legat de adeverinta de vechime, este o obligatie a angajatorului sa o elibereze la incetarea contractului de munca, sau se elibereaza doar la ... (vezi toată discuția)
Decizia de incheiere a activitatii ! Lmy01 Lmy01 Buna ziua ati putea sa imi spuneti in cat timp se eliberea decizia de incheiere a activitati de la ultimul loc de munca (vezi toată discuția)