Buna ziua.As dori sa stiu exact daca ma pot pensiona de invaliditate.Sunt nascuta in 1963 sunt incadrata din anul 1981 in munca cu handicap preexistent calitatii de asigurat am o vechime in munca de 29 de ani si beneficiez de certificat de persoana cu handicap nerevizuibil.,primesc si indemnizatia lunara de 235 lei.daca ma pot pensiona de invaliditate ...trebuie sa renunt la indemnizatia de handicap sau nu?
MULTUMESC ANTICIPAT
Reveniti, va rog, si precizati daca sunteti incadrata in grad de handicap grav, accentuat sau mediu si daca toti cei 29 de ani sunt realizati in conditii de handicap preexistent.
Puteti sa beneficiati, in acelasi timp, si de pensie de invaliditate si de indemnizatia de handicap.
sunt incadrata in grad de handicap 2(accentuat)da cei 29 de ani sunt realizati in conditii de handicap preexistent..speram sa ma pot pensiona de limita de varsta la 50 de ani dar pare/se ca dupa "noua lege" nu se mai poate.....(.bravos natiune ...halal..popor....!!!!!!!!!!!!!! )
In conditiile realizarii a doua treimi din stagiul complet de cotizare puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare cu 10 ani.
Pensie
bobuonisei
Stimati domni,
Sunt persoana cu handicap de gradul II inca de la nastere, am 45 ani si o vechime in munca de 22 ani si 4 luni.
As dori sa stiu daca in aceste ... (vezi toată discuția)