avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua , la calcularea pensiei alimentare se ia în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua , la calcularea pensiei alimentare se ia în calcul ...

Buna ziua , la calcularea pensiei alimentare se ia în calcul orele suplimentare sau doar salariul net? salariul de baza este 3600 net, doar poate ajunge la 4200 sau la 5200 net cu ore suplimentare... + bonurile de masa

cum se calculeaza in acest caz ?
Venit net realizat.
Buna ziua,

Instanta de judecata are in vedere veniturile nete, permanente, cele care prezinta caracter de continuitate.

La calcularea modului de stabilire a întreţinerii se ţine seama de veniturile şi bunurile părintelui obligat la plata acesteia, de posibilităţile de realizare a lor şi de celelalte obligaţii ale debitorului.

Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte în raport cu venitul lunar net.

Există situații în care pe lângă salariu lunar sau un venit asimilat salariului, denumit o persoană, în calitate de agajat mai poate beneficia și de diurnă sau o soldă lunară, care include indemnizaţii, compensaţii, sporuri, prime, premii, sporuri, majorări ale soldei de bază şi alte drepturi salariale.

Aceste sume de bani nu reprezintă venituri de natură salarială.

Buna ziua,

In acest caz se aplica și pentru orele suplimentare că și salar de baza contand in calcularea pensiei alimentare? Ele pot varia de la Luna și din decembrie nu voi mai beneficia.
In opinia mea intra orele suplimentare, sunt venituri de natura salariala. Cand luati, platiti din ele, cand nu .luati plati suplimentare, nu platiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! poate fi luata diurna de sofer de tir pe comunitate ... Ionut bulboana Ionut bulboana Buna ziua ! Poate fi loata diurna de sofer de tir pe comunitate la stabilirea pensiei alimentare pentru minor ? Multumesc (vezi toată discuția)
Pensia alimentara calculata cu tot cu sporuri Tommy D Tommy D Bună ziua, Am o întrebare care nu-mi dă pace de ceva vreme. Am divorțat in 2009 și de atunci plătesc o pensie alimentară raportată la venitul ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere Edwinn Edwinn Buna, As vrea sa ma ajutati cu clarificarea urmatoarei situatii: am o hotarare judecatoreasca de majorare de pensie in care s-a stabilit un cuantum de 25% ... (vezi toată discuția)