avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pași procedură penală, pot refuza sa dau ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pași procedură penală, pot refuza sa dau declarație?

Bună seara!
Mi-a fost întocmit recent un dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat și am fost testat pozitiv la Canabis
Dosarul a fost întocmit de un agent constator de la secția locală!
Bănuiesc eu că fără da fie respectate toate procedurile legale întocmai!
Am fost ținut ore în șir în sediul secției iar apoi mi s-a spus ca după semnarea unui proces verbal am sa fiu lăsat să plec!
Nu mi s-a luat nici un fel de declarație la dosar la momentul respectiv!
Întrebarea mea este ce urmează? Se trimite dosarul către parchet ? Sau se trimite la politia rutiera și am să fiu audiat și acolo? Dacă sunt chemat la secția locala să dau declarație pot refuza cu mențiunea ca doresc prima oară să îmi angajez un avocat sau sa dau declarație direct la procuror/parchet?
Mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 25 Noiembrie 2024
Denis7727, utilizator
Dosarul se va înainta pe cale administrativa organelor de cercetare penala competente, urmând ca acolo sa fiti citat in calitate de suspect, cu toate drepturile si obligațiile care decurg odată cu dobândirea acestei calități, inclusiv de-a refuza darea de declarații in cauza, de a contracta un avocat care sa va asiste/reprezinte in cauza etc.
In calitate de suspect/inculpat, aveti dreptul de a nu da nicio declarație pe parcursul procesului penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala-martorul poate fi asistat de avocatul ales la declaratia data? pitic1991 pitic1991 Buna seara, In timpul urmaririi penale un martor are voie sa se prezinte la declaratie asistat de avocat? Am facut o plangere penala si martorul s-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum pot afla in calitate de inculpat ce am scris intr-o ... staty_ok staty_ok Buna ziua, cum pot afla in calitate de inculpat ce am scris intr-o declaratie data la udriste, eu fiind in stare de ebrietate avansata nu mai stiu ce am scris, ... (vezi toată discuția)
De ce ''zace'' o plangere trimisa la sectia de politie de catre parchet? razzystefan razzystefan Buna seara Am depus personal la parchet o plangere pt fals, uz de fals, inselaciune, evaziune fiscala si amenintari. Saptamana trecuta am fost la parchet pt ... (vezi toată discuția)