avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calatorie in UK la 15 ani fara parinti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calatorie in UK la 15 ani fara parinti

Buna ziua,fiind in varsta de 15 ani, cum pot calatori in UK la un prieten? De ce acte am nevoie pe langa procura de la parinti si pasaport? Tin sa mentionez ca doresc sa calatoresc singur,fara acestia
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:37, 26 Noiembrie 2024
Verificati serviciile de insotire minori ale companiilor aeriene.
Gasesti detalii pe site ul politiei de frontiera
[ link extern ]

Începând cu data de 20 august 2023.a intrat în vigoare Legea 247/2023, care completează Legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate. Astfel, cetăţenii români minori care au împlinit vârsta de 16 ani pot călători în străinătate neînsoţiţi, cu acordul părinţilor ori al reprezentanţilor legali, în condiţiile prezentei legi.

Concret, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani, titular al unui document de călătorie individual sau, după caz, al unei cărţi de identitate, cărţi de identitate simple sau cărţi electronice de identitate, poate să se deplaseze în străinătate neînsoţit, în următoarele trei situaţii:

- pentru a merge în vizită la rude.
- pentru studii sau pentru a participa la concursuri oficiale.
- pentru a urma un tratament medical fără de care viaţa ori sănătatea îi este pusă în pericol.

Detalii aici [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2024
AV. GABRIELA GERBER, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare minor din anglia pentru o săptămână mihaipop123 mihaipop123 Buna ma numesc Mihai si am 15 ani si as dori sa merg acasa in Romania pentru o saptamana singur si as dori sa stiu daca se poate si daca da de ce documente am ... (vezi toată discuția)
Inoarcere in tara a minorului neinsotit de nimeni stefanemilionel stefanemilionel Buna ziua, As dori sa stiu daca un minor de cetatenie romana se poate intoarce in tara neinsotit de catre nimeni. Acesta calatoreste din Italia in Romania cu ... (vezi toată discuția)
Parasirea romaniei de catre un minor neinsotit ally_badboy ally_badboy buna, as vrea sa stiu ce acte sunt nencesare pentru a putea un copil de 16 ani parasi romania neinsotit. Suntem stabiliti in Italia iar in luna noiembrie ... (vezi toată discuția)