avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Salutare comunitate! As avea și eu o întrebare, și ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Salutare comunitate! As avea și eu o întrebare, și dacă e ...

Salutare comunitate!
As avea și eu o întrebare, și dacă e cineva care a mai trecut prin asta sa îmi de-a ceva detalii, avem un copil ce sa născut acum 2 luni și nu am reușit sa-i scoate pașaport, întrebarea mea este daca am putea sa călătorim în România doar cu certificatul dat de țara in care sa născut și în Romania să-i facem pașaportul?
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 08:18, 29 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a intra în țară aveți nevoie de un titlu de calatorie, ce se obține de la misiunile diplomatice ale Romaniei din statul in care va aflati.
La venirea în țară va trebui să transcrieti certificatul de naștere al copilului la starea civila de locul de domiciliu, și abia după aceea ii puteti face pașaport.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are un copil nascut in italia, cu parinti romani daca revin in tara? alinandreea alinandreea sora mea va naste in italia, in aprilie 2013 si vrea sa revina in tara,( impreuna cu sotul care a lucrat in italia cu forme legale), dupa nastere. ce drepturi ... (vezi toată discuția)
Procura sau pasaport pentru venirea in tara cu minor nascut in italia Mariusoo Mariusoo eu sunt in Italia...sotia a nascut aici si am decis sa inchid activitatea de aici si sa revenim in tara...asi pleca cat mai repede....copilul are o luna ... (vezi toată discuția)
Intrarea in tara a unui minor fara certificat de nastere romanesc. Liviu83 Liviu83 Buna ziua, Vreau sa stiu ce acte trebuie pentru intrarea in tara a unui copil de 8 luni nascut in Italia si nedeclarat in Romania (practic nu are certificat ... (vezi toată discuția)