avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna seara, Sunt barbat si am iesit la pensie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna seara, Sunt barbat si am iesit la pensie anticipat partial ...

Buna seara,
Sunt barbat si am iesit la pensie anticipat partial in 2023 la varsta de 61,5 ani cu un stagiu contributiv de 39 ani 11 luni si 14 zile . Am constatat ca la CNPP nu figurez cu 3 luni consecutive (oct, nov si dec 2002) cu toate ca acasa am gasit fisa fiscala a anului 2002 cand se vede clar ca in trim 4 2002 am avut venituri.
Am solicitat in 2 randuri adeverinta de la BCR pentru acea perioada insa nu am primit un raspuns.
Ca sa evit sa dau banca in judecata, va rog sa-mi spuneti daca pot cumpara 1 luna de vechime ca sa pot avea 40 de ani lucrati si sa pot iesi la pensie pentru limita de varsta conform legii 360/2023.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:26, 30 Noiembrie 2024
Puteti incheia contract de asigurare pentru o luna.
Puteti incheia contract de asigurare pentru o luna.
Multumesc pentru raspuns. Am intrebat pentru ca pe site-ul CNPP scrie ca daca ai calitatea de pensionar deja (la mine e vorba de pensie anticipat partiala) nu poti incheia acest tip de contract
O zi frumoasa!
Corect , scuze ..insistati la banca .
Corect , scuze ..insistati la banca .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! as dori să știu dacă pensia la limita de vârstă ... Adriana D. Adriana D. Buna ziua! As dori să știu dacă pensia la limita de vârstă conform art 56 din Legea 360/2023, îți oferă dreptul la muncă chiar daca nu ai împlinit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sotia mea a iesit pensie in septembrie 2023 (partial ... Sorinr12 Sorinr12 Buna ziua, Sotia mea a iesit pensie in septembrie 2023 (partial anticipat cu penalizare 6,4%) cu un stagiu de cotizare de 39 ani si 8 luni la varsta de 60 ... (vezi toată discuția)
Clarificare mod de indexare a pensiei 5752187 5752187 Va rugam clarificari in urmatoarea speta: Varianta 1.Pensionare anticipata partiala conform legii 263/2010 Avem un angajat care are o decizie de ... (vezi toată discuția)