Buna ziua sunt căsătorita,iar
am depus cerere de divort in istanta in 14 octombrie si am primit citatie pe 14 martie.Eu traiesc in concubinaj cu altcineva si am nascut acum 2 săptămâni,nu stiu ce pot sa fac ca sa ii fac certificatul copilului am fost sa înregistrez nastere sa ii se faca certificatul de nastere dar nu am reusit pentru ca miau zis ca trebuie sa vina sotul desi leam explicat ca nu e copilul lui si nici nu dau de el sa vina sa vedem cum rezolvam.Am vrut sal trec fara tata nu sa putut am vrut sal trec pe numele meu nu sa putut.Copilul acesta are nevoie de certificat de nastere si are niste drepturi daca trebuie internat ce ma fac fara certificat trebuie sa primeasca alocație.Rog pe cineva sa ma ajute cum pot rezolva situatia asta sa pot face certificatul de nastere.va mulțumesc
Aveti un avocat in dosarul de divort? Va poate ajuta.
Inregistrarea nasterii se face in 30 de zile, iar daca dv. si sotul dv. aveti acelasi nume de familie si nu doriti sa modificati numele din certificatul constatator al nasterii, ar trebui sa o puteti face fara prezenta sotului. Copilul nascut in casatorie, ca in cazul dv., are prezumat ca tata pe sotul dv. Asadar, acesta va fi trecut ca tata in actul de nastere. Ulterior, fie in procesul de divort, fie separat, puteti schimba tatal printr-o actiune in instanta.
Daca nu stiti unde este sotul dv., nici procedura de divort nu este completa poate.
Aveti nevoie si de certificatul de casatorie la Stare civila.
Buna ziua va mulțumesc ca mi-ați răspuns nu am nici un avocat, dupa căsătorie am ramas fiecare cu numele lui nu am trecut pe numele lui. Si miau zis ca trebuie sa vina sotul sa dea o declaratie ca e deacord ca copilul sa poarte numele de familie al meu asa imi fac certificatul.Iar miau cerut acte in original plus copii.Dar eu am doar copii iar certificatul de căsătorie e depus la tribunal pentru divorț.Dar nu inteleg de ce are asa mare drept daca nu e tatal copilului ce declaratie sa dea el cum ca e deacord