avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general deducere cheltuieli cu carburantii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

deducere cheltuieli cu carburantii

care si in ce cota sunt deductibile cheltuielile cu carburantii pentru SRL?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 22:47, 9 Februarie 2010
daca masina este pe firma, 100%
conform codului fiscal chrlt cu combustibil nu se mai deduc decat in anumite situatii, marfa.,tranport, interventii...
pentru ca ati intrebat la modul general, uitati art din codul fiscal care trateaza chestiunea :

(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:
t) în perioada 1 mai 2009—31 decembrie 2010, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul șoferului, aflate în proprietatea sau în folosinţa contribuabilului, cu excepția situaţiei în care vehiculele se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:

1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază și protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forţei de muncă;

2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi;

3. vehiculele utilizate pentru închirierea către alte persoane, inclusiv pentru desfăşurarea activităţii de instruire în cadrul şcolilor de şoferi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere carburanti kalin61 kalin61 Daca am pfa, se pot deduce cheltuielile (50%) pt. carburanti ? (vezi toată discuția)
Infiintare intreprindere individuala - cheltuieli deductibile mariams70 mariams70 Buna seara,mi-am infiintat de curand o intreprindere individuala,vreau sa stiu care e urmatorul pas ce trebuie facut. Daca profilul firmei este studiul opiniei ... (vezi toată discuția)
Deducere tva horeaalexandru horeaalexandru Buna ziua, As avea o intrebare la Dvs. La o firma de constructii se poate deduce TVA-ul la carburantii folositi. (cisterne, vole etc.) Daca da in ce ... (vezi toată discuția)