avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara,se poate deschide succesiunea între doi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara,se poate deschide succesiunea între doi frați ...

Bună seara,se poate deschide taxa succesorală între doi frați după decesul părinților fără ca unul din cei doi moștenitori să fie înștiințat ?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 19:34, 2 Decembrie 2024
Termenul.corect este dacă puteți dezbate succesiunea de pe urma părintelui decedat operațiune care presupune plata unor taxe notariale sau judiciare de timbru dacă se dezbate în instanta.Teoretic unul din moștenitori se poate prezenta la un notar împreună cu 2 martori care susțin ca este singurul copil.al defunctului.In acest caz celalalt moștenitor poate cere în instanta anularea certificatului de moștenitor..
Deci să înțeleg ca legal,nu putea să dezbată fără celălalt frate doar dacă ar fi dat împreună cu doi martori declarație mincinoasă cum ca nu mai există alți succesori ai drepturilor . Mulțumesc !

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Termenul.corect este dacă puteți dezbate succesiunea de pe urma părintelui decedat operațiune care presupune plata unor taxe notariale sau judiciare de timbru dacă se dezbate în instanta.Teoretic unul din moștenitori se poate prezenta la un notar împreună cu 2 martori care susțin ca este singurul copil.al defunctului.In acest caz celalalt moștenitor poate cere în instanta anularea certificatului de moștenitor..

Exact ar fi fost singura varianta..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune abc53 abc53 Am reusit sa fac acea declaratie de acceptare a succesiunii in timp util (in cadrul celor 6 luni)la fel si ceilalti prezumtivi mostenitori(toti santem ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu renuntare la mostenire Little_skip Little_skip Buna ziua, As dori sa stiu daca tatal meu poate vinde un apartament in situatia in care mama e decedata de 3 ani si eu cu fratele meu am da declaratii ca ... (vezi toată discuția)
Matusa necasatorita, fara copii decedata, proprietara unui imobil. ... fir intins fir intins Matusa necasatorita, fara copii decedata, proprietara unui imobil. Rudele apropiate ; -3 surori in viata fara mostenitori -o sora decedata, sot decedat dar ... (vezi toată discuția)