avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Stimați avocați, vă mulțumesc anticipat pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Stimați avocați, vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri la următoarea problemă: ...

Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri la următoarea problemă: sunt proprietarul unui apartament mansardă din 2008, construcția acestor mansarde fiind începută in 2007. Problema este că un număr de vecini spun că odată cu cumpărarea mansardei, sunt direct răspunzător de reparațiile acoperișului, deoarece in contractul de construire a mansardelor făcut intre asociație și firma de construcții (bănuiesc că e vorba de analfabetism funcțional) scrie că "firma primește spre folosință planșeul existent la data semnării contractului in 2007, in vederea construirii, precum și a tuturor utilităților pe toată perioada construcției și pe întreaga durată a existenței blocului" . In trecut am făcut o mică reparație la acoperiș - era deplasat, picura într-o cameră, cu deviz prin asociație, ( ~60 ron/apartament), care mi-a fost reproșată la ședința de scară că nu am făcut listă cu semnături, precum și faptul că acoperișul imi aparține, mie și celorlalți locatari de la mansardă. Cum aș putea să ii fac să înțeleagă că partea comună s-a ridicat cu un etaj mai sus, și acoperișul este parte comună? Practic spun că doar subsolul și casa scării e parte comună, acoperișul revine ca și întreținere celor de la mansarde.

Alte discuții în legătură

construire acoperis bloc bisy83 bisy83 Buna ziua. La noi in bloc s-a mutat un arhitect la etajul 4 care s-a hotarat sa faca acoperis blocului si i-a convins si pe cei de la et 4.Au inceput ... (vezi toată discuția)
Acoperis mansarda pe bloc miha_silvi miha_silvi Am si eu o intrebare: am cumparat un apartament situat la mansarda unui bloc si acum avem ceva probleme cu acoperisul. Am anuntat ceilalti locatari despre ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie să repare acoperișul mansardei? Valentin60 Valentin60 Bună, locuiesc într-un bloc mansardat. Sa vândut cotă comuna reprezentând acoperișul blocului. Pe acest spațiu sa ridicat mansarda. Anul acesta ... (vezi toată discuția)