Buna seara
Eu lucrez la un patron sofer pe o basculata de 30 tone .
Intr-o seara patronul m-a trimis s-a descarc o masina plina cu pamant la o locatie eu l-am pus in tema pe seful meu ca zona este periculoasa iar acesta mia raspuns ca este ok sa ma duc sa descarc masina .
Am ajuns la locatie si am inceput sa basculez pamantul si ma-m rasturnat cu masina m-am lovit m-am taiat in geamul care sa spart .seful a spus sa nu anunt pe nimeni ca este accident de munca .
Acum seful nu vrea sa mai imi dea salariul vrea sa muncesc sa ii repar masina care costa 80000 lei ce pot face pot sa imi dau demisea .
Va rog sa m-a ajutati ce pot face in aceasta situatie .
Puteti sesiza ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data despre evenimentul produs. ITM va dispune cercetarea evenimentului de catre o comisie desemnata de catre angajator. Dosarul de cercetare se avizeaza de catre ITM.
Pentru rasturnarea masinii ar trebui sa existe un PV intocmit de politie. IN acesta se regasesc cauzele rasturnarii si responsabilitati.
Legat de reparatia masinii. Aceasta depinde de ce se mentioneaza in cele doua PV. Posibil sa se ajunga in instanta pentru plata reparatiei.
Bună ziua! Si dacă s-ar constata că sunteți responsabil pentru producerea prejudiciului în instanță, plata prejudiciului s-ar face în condițiile legii asupra unei părți a salariului nu prin oprirea întregii sume. Concluzia... în mod evident nu este legal ce face angajatorul dvs. Puteti sa va dati demisia. În ce privește răspunderea dvs, , răspunderea angajatorului ar fi de studiat speța mai mult.
andrey_f_c
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu semnati nici un acord cu seful dumneavoastra.
Daca aveti dovezi scrise ca l-ati anuntati despre riscuri sau chiar aveti un document ca va spune sa descarcati masina in acel loc, salvati-l.