avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Eroare la plata onorariului provizoriu
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Eroare la plata onorariului provizoriu

Buna ziua. Din eroare, pe chitanta care atesta plata onorariului provizoriu transmisa Biroului local de expertiza am mentionat numele altui expert decat cel stabilit de instanta de drept civil. Cand se transfera banii in contul expertului, BLE tine cont de incheierea instantei sau de mentiunea mea de pe chitanta? Cum pot remedia situatia? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Crisstel , utilizator 18:26, 19 Decembrie 2024
Chitanta de plata a onorariului provizoriu se pastreaza de catre platitor si se depune, dupa caz (daca este o solicitare in acest sens a instantei), in original, la dosarul cauzei nu la BLETJ. Functionarul de la BLETJ obtine extrasele de cont de la CEC.
Notificati in scris instanta de judecata despre eroarea comisa. Instanta, in incheierea de sedinta, va mentiona numele expertului catre care se va face plata onorariului.
Va multumesc mult.
Doar numele expertului apare pe chitanta aceea? Altfel nu poate fi legata de dosar? Caci e problematic daca da.
Buna ziua. Apare si numarul de dosar.
Buuun, faceti adresa la BLE, aratati ce ati mentionat pe chitanta si ce trebuia mentionat. Anexati si incheierea instantei prin acre s-a dispus achitarea expertizei de catre dv.
Sunati la instanta, cautati sa vorbiti cu grefierul din dosar si rugati sa faca adresaa atent. Ultima e dificila fara vocat, eu le redactez, le trimit, vorbesc cu ei, verific caand pleaca, verific la Biroul local de expertize, vorbesc cu expertul, dar e multa birocratie pentru cineva care nu se pricepe. Nu trebuie insa sa fie alta sanctiune decat vreo amanare in dosar...

Alte discuții în legătură

Plata onorariu expertize tehnice judiciare. TANASENASTASA TANASENASTASA buna ziua.trebuie sa vina un expert sa evalueze casa si terenul si trebuie sa platesc expertiza in valoare de 500r,dar nu stiu unde sa o platesc.avocatul mi-a ... (vezi toată discuția)
Restiturire onorariu biroul local de expertiza ghflorin ghflorin Bună ziua, Mă confrunt cu următoarea situație: în cauza civilă în care am fost implicat, raportul de expertiză a fost anulat și prin încheierea de ... (vezi toată discuția)
Expertiza - procedura cerebel33 cerebel33 Buna ziua, care este procedura intr-un dosar de partaj privind expertiza bunurilor comune? Se primeste adresa de instiintare cu data la care vine expertul ... (vezi toată discuția)